Rendezvények

 
Moby dick horgásztó
2018. augusztus 25.
Nevezők: 9
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. szeptember 01.
Nevezők: 42
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. szeptember 02.
Nevezők: 21
Rendező: Benyus Laci
Préri horgásztó
2018. szeptember 09.
Nevezők: 69
Rendező: Halat.hu
Moby dick horgásztó
2018. szeptember 09.
Nevezők: 31
Rendező: Pop Attila
Préri horgásztó
2018. szeptember 16.
Nevezők: 13
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. szeptember 23.
Nevezők: 20
Rendező: Pop Attila
 

Partnereink

 

 

 


Ajánló

 

Galéria és képek

 
 234   0
 
 
 179   0
 
 204   0
 
 
 193   0
 
 258   0
 
 
 565   0
 

Szavazás

 

  Henrietta Hiczkó nevezett a 8. Úszós Kupa versenyre tegnap
 
 

Friss hírek

 
Élménybeszámoló   2018. május 04.   0 hozzászólás
 

Napjainkban az általános időhiány végett egyre jobban elterjedt a rapid peca fogalma. A szót magát kimondani kevés, azt teljesíteni is kell.

Nemrégiben figyeltem fel egy számomra új tóra, a Füzespartra és sikerült befűznöm Zozót és aput, hogy látogassuk meg a halakat békés hétköznapjaikon. Az egész nap remek volt, de mint mindig a dráma ezúttal sem maradhatott el. Már a kitűzött  nap előtti két héttel érdeklődtem, hogy van-e szabad hely, ugyanis erre a tóra célszerű időben foglalni, hisz korlátozott a helyek száma. Mondanom se kell az előző éjjel legalább négyszer keltem fel, hogy meggyőződjek róla, hogy nem aludtam el. Záport, zivatart jósoltak viharos széllökésekkel, de mielőtt az ember elkeseredne érdemes elolvasni a teljes jóslatot, miszerint ennek az esélye aznapra mindössze 30% ( ! ) volt. A korai órákban már jól látszódott, hogy remek időnk lesz. Érkezéskor utunkat a halőrházhoz vettük, ahol kellő információt követően megragadtunk egy kiskocsit a behordáshoz.

Miután elértük a tett helyszínét elkezdtünk kipakolni és a stratégiát megvalósítani, kezdve a jól bevált alapokkal. Ezúttal sem bíztuk a véletlenre, a Dovit Natur pelletet kevertük fel a Dovit Premium Method etetőjével. A Premium Method kaját most vetettük be először, így nagy elvárásaink voltak, ugyanis az előzetes információgyűjtés alapján ez nem egy átlagos etetőanyag.

Adalékként a Dovit Kukoricatejet, csalinak az új Dovit All-In Waftereket, ízfokozásra a Magic Method Spray és Fluo-Vit Spray, valamit Magic Method Liquidet használtunk. Azt kell mondjam, ezúttal sem unatkoztunk.

A sok adalék, és segédanyagnak köszönhetően sok variációt tudtunk kipróbálni, íme az eredmények.

Nem kellett sokat várni, sacc 2 percet és Zolinak már el is húzta az első jelentkező a csaliját és ezzel meglett a FIRST BLOOD.

Bedobást követően figyelmesebben szemügyre véve a terepet láttam, hogy bent mozognak a halak, így messzebbre kellett dobnom a kényelmes 60 méternél. Zolinak percenként jelentkezett 1-1 kapás, valamit nagyon eltalált ismét.

Csaliváltásn morfondíroztam, amikor nálam is jelentkezett az első nyeletőfékes kapás. Remek, harcias hal volt, egy ideig küzdöttünk, majd úgy döntött, ő ma nem fog kijönni, leakadt. Eközben Zolinak is kapása lett és neki is lefordult a horogról a hal. A csali váltást követően nem telt el sok idő, ismét a nyelető lépett működésbe. Igyekeztem középre terelni a halat, ami ezúttal tiszteletét is tette a bölcsőben.

Szép, egészséges telipikkejes bajszos tele energiával… kell egy horgásznak ennél több?! Nos, a válasz igen. Nem sokkal rá Zozó frissített és dobott. A szerelék le se ért, már lazult teljesen a zsinór visszafele. Bevágott és kiderült, ez bizony kapás volt és meg is van. Elindult a hal először jobbra, majd sikerült visszaterelni a stég elé, majd ismét teljes erőbedobással balra vette az irányt. Zozó érezte, nem pici lesz, szép komótosan jött kifele, majd megpillantottuk. Elsőre nagyjából 5-6 kg-ra saccoltuk. Azonban merítés után döbbentünk rá, amikor is a bölcsőt elfoglalta, hogy ez jócskán 10 kg feletti. Nagyvolt az öröm, mert nem minden nap mutatkozik be egy számunkra friss tó egy ilyen kezdéssel.

Visszaengedés után jött egy kis csend, szusszantunk, pihentünk, élveztük az időt. Néha egy-egy elszánt pontyocska jelentkezett, de az intenzív, percenkénti kapások csillapodtak. Apunál hirtelen nyeletőfékes kapás jelentkezett. Szintén nagy vehemenciával indult el jobbra, majd balra vissza. Már-már kísértetiesen hasonlított az előző nagyobb hal tulajdonságaira. Gyanúnk nem volt alaptalan, gyönyörű nagy pikkejes pontyot pillantottunk meg. Azonban merítés előtt egy jól elkövetett rázással leszabadította magát a horogról, így a merítő előtt 1 méterrel köszönés nélkül távozott…

Mérhetetlen bosszúság volt, mert ez a hal sem egy hétköznapi mérettel rendelkezett. Ezt követően a kapások száma még ritkább volt és közeledett a pecánk vége.

Pakolás közepette apunak jelentkezett még egy nyeletőfékes kapása, egy szép mérettel rendelkező dévérkeszeg volt olyan vehemens, hogy elcsábuljon a pontyoknak szánt csalira.

Rengeteg dolog járt a fejemben, a keverékek, adalékok hozzáadása egy-egy etetőanyaghoz, csaliméret, választás. Nem a legtöbb kapással eltelt napom volt, azonban mégis nagyon elégedett voltam a magam részéről, hiszen egy csodálatos, eseménydús napot tölthettem el apuval és Zozóval, és a környezet is kulturált, szép hely, aki teheti, nézzen ki, érdemes.

Nemsokára ismét jelentkezek, a fárasztás legyen veletek!

Képek: Müller László ( Apu ) , Zozó és Lacoking

Írás: Lacoking

 

 
 
 
Most itt vannak
Lacoking
szerkesztő
 
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Videók

 

Ajánló

 

Események

 
  Henrietta Hiczkó nevezett a 8. Úszós Kupa versenyre tegnap
  Árpi Revuczky nevezett a 8. Úszós Kupa versenyre tegnap
  Rizmajer József nevezett a 8. Úszós Kupa versenyre tegnap
  Szabó László nevezett a 8. Úszós Kupa versenyre tegnap
  lippert nevezett a 8. Úszós Kupa versenyre tegnap
  Barnabás Szigeti nevezett a 8. Úszós Kupa versenyre tegnap
  Danó Zoltán nevezett a 8. Úszós Kupa versenyre tegnap
  borzi zsolt nevezett a 8. Úszós Kupa versenyre tegnap
  Krisztián Kovács nevezett a 8. Úszós Kupa versenyre tegnap
  Nagy László nevezett a 8. Úszós Kupa versenyre 2 napja
  poorsz nevezett a Feeder Adventures Dream Fish Challenge II versenyre 2 napja
  Szántó Lajos nevezett a Feeder Adventures Team Challenge versenyre 2 napja
  Győri Orsi nevezett a Women's Only Feeder Challenge versenyre 2 napja
  Gyimesilászló nevezett a Feeder Adventures Vegyes Páros versenyre 2 napja
 
 
 
Írok a HALATra
Kovács László Ráckeve Sajnos a Dovit Methodozás mesteri 3. versenyét családi okok miatt lemondom.
1 hozzászólás
Balogh Laci Felkerültek a Methodozás Mesterei I. fordulójának az eredményei!
0 hozzászólás
Doki Mit gondolhat aki kitesz ide a falra egy versenyhirdetést úgy, hogy egy szót se szól nekünk? Vajon látta az oldalt?
0 hozzászólás
fugitive Tisztelt Szervező Urak! Nagy kérés lenne, hogy aki a Halat.hu oldalon szervez versenyt, az töltse fel legyen szíves az eredményeket is oda? Szinte senki nem teszi meg - pedig jól áttekinthető és nyomon követhető lenne. Főként a sorozatoknál.
1 hozzászólás
Roland Osztermann sziasztok a Mai Mobydick 2. feeder Adventurs super kupa eredmányét hol találom??

3 hozzászólás
Attila Szekszárdi Hévízgyörki KIFOGLAK TÓ!
0 hozzászólás
feederadventures Sziasztok. Sajnos a Feeder Adventures Moby Kupa elmarad ,mert a jég még nem adta meg magát.
Sajnálom,és ne feledjétek a jövő hét már biztosan a versenyekről szól majd !

0 hozzászólás
Olivver Sziasztok!
Tudtok vmit a márc. 10-én megrendezésre kerülő Feeder Adventures versenyről? Elmarad vagy még nem tudni?

4 hozzászólás
László Dobrotka Szerettem volna hozzáadni a zalalövői Borostyán tavat, ahol horgászegyesületünk a Borostyán HE várja szeretettel a horgászokat . A Campingben sátor, lakókocsi elhelyezés lehetősége , kultúrált faházak és étterem állnak a vendégek rendelkezésére. www. zalalovohorgaszto.hupont.hu Dobrotka László 30-4331022

1 hozzászólás
Olivver Sziasztok!
Kérdésem az lenne, h a Moby Nagy Nevelő taván mivel etet a gazda? Tudja vki? Kukorica alapú, vagy halliszt alapú lehet a takarmány?

3 hozzászólás