Rendezvények

 
Délpesti Horgásztó
2018. június 23.
Nevezők: 25
Rendező: Pop Attila
Préri horgászbolt
2018. június 24.
Nevezők: 41
Rendező: Halat.hu
Moby dick horgásztó
2018. június 30.
Nevezők: 20
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. július 01.
Nevezők: 7
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. július 08.
Nevezők: 10
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. július 08.
Nevezők: 31
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. július 14.
Nevezők: 7
Rendező: Pop Attila
 

Partnereink

 

 

 


Ajánló

 

Galéria és képek

 
 149   0
 
 
 297   0
 
 191   0
 
 
 204   0
 
 231   0
 
 
 213   0
 

Szavazás

 

  Bandesz nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/4 versenyre 33 perce
 
 

Friss hírek

 
Egyéb   2018. február 20.   0 hozzászólás
 

Sokszor az az érzésem, hogy már rég kitaláltak mindent amit ki lehet. Aztán egyszer csak meglátok valamit és a fejemhez kapok.

Kedves barátommal sokat horgásztam és vadásztam együtt, de az élet messzebb sodort minket egymástól. A horgászatban is új irányt vett és a pergetés lett a nagy szerelme. Évente csak párszor találkozunk már, de vissaztérően mesélt nekem egy horászattal kapcsolatos ötletéről. Több dolgot gondoltam erről: jó ötlet lehet, de nem lesz belőle semmi, ha lesz is, kicsi az esély, hogy élvezetesre meg lehet csinálni, de bíztam benne, hogy sikerül, hisz kedves barátom ötlete és kinek drukkoljunk bármibe is ha nem családunknak és barátainknak. 

Aztán elkészült, eltelt pár év az eslő ötlettől, de egy napon kaptam egy linket és megláttam az oldalt: egyszerű érhető felület, könnyne kezelhető, jó kerseő és ami a legfontosabb horgászat és halak mindenhol. Azonnal regisztráltam és mire észrevettem magam már fogást töltöttem fel és infókat vettem a kezdő krediteimmel. Hatalmas kattintgatásba keveredtem, pedig még alig volt fent valami az oldalon. Azóta követem az eseményekt és mostanra olyan szakaszba érkezett az oldal, hogy már igazán érdemes megnézni. A Facebook oldalukon még verseyn is van, ami teljesen más mint amihez itt szokhattatok, azt is érdemes megnézni. De hogy pontosan mit is tud és mi is ez, ennek elmondására maga az oldal megálmodója a leghivatottab, olvassátok hát az ő sorait:

Mivel fogtad? Hol fogtad? Milyen botot, zsinórt, csalit, stb. használsz?

Ezek a leggyakrabban ismételt kérdések, mióta néhány szebb fogásom, (mint például a képen lévő csuka) a nagyobb publicitást kapott.

Azt gondolom, hogy a halfogás sikere rengeteg mindentől függ, amiből a legtöbbet nem tudjuk befolyásolni. Ilyen például az időjárás, a vízállás, vagy a halak kapókedve. Ezekhez alkalmazkodnunk kell . Van azonban nagyon sok kisebb-nagyobb dolog, amivel elősegíthetjük a sikert. Ilyen a használt felszerelés, a kiválasztott horgászhely , a csali, az etetőanyag kiválasztása, a szerelék, vagy a csalivezetés módja.
Ezekre nincs általánosságban leírható szabály. A tapasztalataink azonban bizonyos szabályszerűségeket lassan kirajzolnak az évek során. És ahogy növekszik a tudásunk, úgy javul a sikerességünk. Ez a tanulási folyamat soha nem ér véget. A legeredményesebb versenyhorgászokkal is sokat beszélgetünk arról, hogy ki mit, miért, hogyan csinál. Még a több száz , vagy ezer vízparton töltött nap után is csak abban vagyunk egyre biztosabbak, hogy nagyon keveset tudunk. 

Egyedül összegyűjteni a sikerhez szükséges tudást rettentő lassú folyamat. Ezért a legtöbb horgász próbál információkhoz jutni. Horgászújságot, szakkönyvet vesz, a baráti beszélgetések alkalmával mások tapasztalatait is beépíti a tudásába. Ez nagyon sokat gyorsít a folyamaton.

Az Internet elterjedésével ez a folyamat még jobban felgyorsult. Blogok, online újságok, webshoppok, ömlik ránk az információ, csak győzzünk belőle válogatni. Figyelve a trendeket, egyértelműen látszik, hogy az emberek igénye az, hogy a lehető legcélirányosabban, a legrövidebb idő alatt a legtöbb információhoz jussanak hozzá. A hosszú cikkeket felváltották a rövid bejegyzések, az 1 órás videókat először a 20 percesek váltották le, ma pedig már ritka az 5 percnél hosszabb sikeres videó. Gyorsul a világ, egyre kevesebb idő jut mindenre. Személy szerint egyáltalán nem örülök ennek, de megállítani nincs esély…

A legújabb tudásbázisok a csoportok. Gombamód nőnek ki, több tízezer embert gyűjtő horgász csoportok. Figyelem az itteni hírfolyamokat. Rengeteg hasznos információt lehet tanulni innen. Sokszor még egy-egy verseny felkészülésben is komoly szerepet játszik az itt található információk összegyűjtése.

Rengeteg helyről szerezhető hasznos információ, de mindegyiknek láttam a hiányosságát. A blogok, cikkek, videók mindig csak 1 ember véleményét és tapasztalatát hordozzák. Általános igazságok márpedig a horgászatban nincsenek. Több ezer csukát fogtam már, és mégis egy új vizen, nem biztos, hogy az így felhalmozott tudás a leghasznosabb. Előfordult, hogy úgy találtam meg a halfogáshoz vezető utat, hogy megfogadtam egy fiatal srác tanácsát, aki ott előttem fogta élete első csukáját. Hiába tudtam sokkal többet nála a csukázásról, az adott napon, ott tudott olyat mutatni, ami jobban működött.

A közösségi oldalak ebből a szempontból már sokkal jobbak. Rengeteg ember, rengeteg tapasztalat gyűlik itt össze. És pont ez a hátrányuk is. Nem lehet struktúrálni a dolgokat, nem lehet eredményesen keresni az információk között. Ha pl. én holnap a Velencei tavon szeretnék süllőzni, akkor szeretném a téli velencei tavon fogott süllőkhöz kapcsolódó csalikat és csalivezetési tippeket átnézni. Ha a google-be írom be, van 1-2 találat, pár évekkel ezelőtti cikkben. Az arcoskönyvben pedig több százezer bejegyzést kellene áttekernem, hogy 1-2 ilyen infót találjak. Erre nincs időm.

Kellene egy olyan oldal, ahol mindenki megoszthatja a tapasztalatait röviden, struktúráltan, tömören és lényegretörően. Itt így a közösségi tudás összegyűlhetne, és akkor már csak azt kellene megoldani, hogy könnyen lehessen keresni időszakra, vízterületre, horgászmódszerre, halfajra, stb.

lyen hasznos oldal nem volt. Eddig… 

fishinfobay.com ezt a célt tűzte ki maga elé. Lehetőséget adni a gyors, hatékony tudásmegosztásra, és a tudás rendszerezésére, átadására. 

Gyertek, csatlakozzatok a közösségünkhöz, tanuljatok, tanítsatok másokat kölcsönösségi alapon. Szerintem már most is érdemes böngészni az oldalon, de minden fejlesztési ötletet szívesen fogadunk, hisz nem csak a horgásztudásunk, de az oldal is folyamatos fejlesztés alatt áll….

 

 
Címkék: fishinfobay
 
 
Most itt vannak
Kapcsolódó cikkek
Doki
szerkesztő
 
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Videók

 

Ajánló

 

Események

 
  Bandesz nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/4 versenyre 33 perce
  Bandesz nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/3 versenyre 33 perce
  Bandesz nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/2 versenyre 33 perce
  segal nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/4 versenyre 1 órája
  eprekike nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/4 versenyre 1 órája
  eprekike nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/2 versenyre 1 órája
  segal nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/3 versenyre 1 órája
  segal nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/2 versenyre 1 órája
  Zerta nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/4 versenyre 3 órája
  Zerta nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/2 versenyre 3 órája
  jmaresz nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/2 versenyre 3 órája
  Zerta nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/1 versenyre 18 órája
  MPeter nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/1 versenyre 21 órája
  Verle Kata nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/1 versenyre 21 órája
 
 
 
Írok a HALATra
Balogh Laci Felkerültek a Methodozás Mesterei I. fordulójának az eredményei!
0 hozzászólás
Doki Mit gondolhat aki kitesz ide a falra egy versenyhirdetést úgy, hogy egy szót se szól nekünk? Vajon látta az oldalt?
0 hozzászólás
fugitive Tisztelt Szervező Urak! Nagy kérés lenne, hogy aki a Halat.hu oldalon szervez versenyt, az töltse fel legyen szíves az eredményeket is oda? Szinte senki nem teszi meg - pedig jól áttekinthető és nyomon követhető lenne. Főként a sorozatoknál.
1 hozzászólás
Roland Osztermann sziasztok a Mai Mobydick 2. feeder Adventurs super kupa eredmányét hol találom??

3 hozzászólás
Attila Szekszárdi Hévízgyörki KIFOGLAK TÓ!
0 hozzászólás
feederadventures Sziasztok. Sajnos a Feeder Adventures Moby Kupa elmarad ,mert a jég még nem adta meg magát.
Sajnálom,és ne feledjétek a jövő hét már biztosan a versenyekről szól majd !

0 hozzászólás
Olivver Sziasztok!
Tudtok vmit a márc. 10-én megrendezésre kerülő Feeder Adventures versenyről? Elmarad vagy még nem tudni?

4 hozzászólás
László Dobrotka Szerettem volna hozzáadni a zalalövői Borostyán tavat, ahol horgászegyesületünk a Borostyán HE várja szeretettel a horgászokat . A Campingben sátor, lakókocsi elhelyezés lehetősége , kultúrált faházak és étterem állnak a vendégek rendelkezésére. www. zalalovohorgaszto.hupont.hu Dobrotka László 30-4331022

1 hozzászólás
Olivver Sziasztok!
Kérdésem az lenne, h a Moby Nagy Nevelő taván mivel etet a gazda? Tudja vki? Kukorica alapú, vagy halliszt alapú lehet a takarmány?

3 hozzászólás
Bodó György Sziasztok!
Sajnos a Pető intézeti versenyen nem tudok ott lenni, de ha nektek jó és adtok egy bankszámla számot szívesen elutalnám azt az összeget, amit a versenyre szántam.

1 hozzászólás