Rendezvények

 
Törökbálinti tó
2019. november 16.
Nevezők: 16
Rendező: Feeder Adventures
2019. november 16.
Nevezők: 5
Rendező: Doktorits András
Törökbálinti tó
2019. november 17.
Nevezők: 60
Rendező: Feeder Adventures - Szakadták
Törökbálinti tó
2019. november 23.
Nevezők: 25
Rendező: Feeder Adventures
Moby dick horgásztó
2019. november 23.
Nevezők: 16
Rendező:
Benta tavak
2019. november 24.
Nevezők: 12
Rendező: Feeder Adventures
Préri horgásztó
2019. november 24.
Nevezők: 7
Rendező: Doktorits András
 

Partnereink

 

 

 


Ajánló

 

Galéria és képek

 
 328   0
 
 
 410   0
 
 280   0
 
 
 293   0
 
 302   0
 
 
 273   0
 

Szavazás

 

  Csanádi Team_ nevezett a Feeder Adventures - Method Star Double versenyre 1 órája
 
 

Friss hírek

 
Versenykiírások   2017. október 20.   0 hozzászólás
 

Vasárnap véget ért a FeederGuru-Maver Method Masters újabb, második évada.

A döntőnek ismét a Szeged mellett található Maty-ér adott otthont, ahogy a tavalyi évben is. Igazán nívós mezőny gyűlt össze már péntek reggelre. A kitűzött pályaszakaszhoz érkezve a nevezett versenyzők kétharmada fogadott, lázas készülődésben voltak, lassan kezdetét vette az edzésnapi peca. Megjelent jónéhány igazán ügyes amatőr pecás, köztük a bázisot jelentő zsennyei különítmény, de profi csapatok is szép számmal képviseltették magukat. Jelen volt természetesen a Tímár Mix, de jöttek a Top Mix és a Walterland-Maros Mix csapatától is versenyzők, külön örömömre idén a Haldorádó is képviseltette magát a versenyen, a teljesség igénye nélkül. Így jelen volt az idei és tavalyi ranglista győztes, az idei országos method bajnok és számtalan jobbnál jobb amatőr horgász! Mondom amatőr, de ki mondja meg, hol a határ profi és amatőr versenyhorgász közt?

Kötetlen beszélgetések, zrika, barátkozás jellemezte a verőfényes reggelt. Itt-ott előkerültek a pálinkás butykosok, szentesítve a találkozás örömét. Talán ez volt a legjobb nap a háromból a pecára, még nekem is jöttek a halak…

Magáról a versenyről, az eredmények alakulásáról nem is ejtenék több szót, beszéljen az eredménylista helyettem. A vendéglátás a szokásos volt, Zsóka szívélyesen fogadott minket a megszokott profizmussal elegyítve, az Attila által vezetett konyha szintén kitett magáért. Nincs még egy hely, ahol ilyen körülmények fogadnák a versenyhorgászt! Sajnos jövőre más helyszín után kell néznünk a döntő lebonyolítására, az evezőspálya jövő évi rekonstrukciós munkálatai miatt. Kétség se legyen, jövőre is lesz persze Method Masters, árulkodik erről az is, hogy szponzorunk a végén vándorkupát adott át a győztesnek!

Engedjetek meg nekem a konkrét beszámoló helyett egy amolyan összegzést a versenyről, elmélkedést a versenyhorgászatról, methodozásról, szabályalkotásról.

Az előversenyek kissé nyögvenyelősre sikerültek személyes problémáim okán, de elmondható, idén is sok embert mozgatott meg a sorozat. A döntőre konkrétan 61 versenyző érkezett, szemben a tavalyi alig negyvennel! Szabolcs persze biztatott tavaly is, hogy jó lesz ez, csináljuk, van rá igény. Én ugyan szkeptikus voltam, most mégis igazat kell adnom neki. A methodozás, egyszerűsége és eredményessége miatt egyre népszerűbb a feeder horgászok körében! Persze a ranglistások rendre megtöltik a Maty-ért, kicsit könnyebb így versenyt szervezni, de ehhez a teltházhoz is sok év kemény munka kellett a Szövetség részéről. Tisztelet érte.

Idén néhány változtatást eszközöltünk a szabályokban. Ezek közül az előke 15 centiméterben maximálása az egyetlen igazi módosítás, a többi csak finomítás, pontosítás, nem is igazán függ össze közvetlenül a horgászattal. Természetesen igazodunk az országos szabályzathoz, amennyire azt a verseny alap filozófiája lehetővé teszi, figyelemmel kísérjük annak alakulását. A szövetség is maximálta a használható előkehosszt, gondolom nem más volt a cél, mint a hosszúelőkés módszertől való elkülönítése a methodozásnak. Mi úgyanígy gondoljuk.

Sarkalatos pontja még a kialakuló szabályrendszereknek az etetés, limitek meghatározása. A method jellegéből eredően nem egy olyan módszer, ahol a nagy mennyiségben bevitt etetőanyagok játszanák a főszerepet, hétköznapi pecák során főleg. Inkább a kevés, de jó minőségű method mixek alkalmazása a jellemző, valamint a method egyfajta kereső peca is, ezekben azt hiszem, egyetérthetünk!

A versenyzés persze más! Ott nem kereshetjük a halat, csak a saját szektorunkban, azaz korlátozva vagyunk . Marad az etetés! Még tavaly indítottam egy szavazást, amelyben egyértelműen az etetés engedélyezése mellett tettétek le a voksotokat.

Van olyan kezdeményezés is, konkrétan a halat.hu versenysorozata, a Methodozás Mesterei, ahol tilos az etetés, szigorúan a method klasszikus alkalmazása megengedett. A Préri kifejezetten alkalmas erre a pecára, ezt már többször bizonyította, de máshol ez nem biztos, hogy így van. Mi mindenestre ragaszkodunk az etetéshez, szerintünk ez része kell legyen egy feederversenynek. A hétköznapi methodozás az egy másik műfaj, ahogy a versenyhorgászat sem összehasonlítható a konyhapecával.

Itt jön képbe egy másik kardinális kérdés. Limit or no limit? A Szövetség a szabályrendszer magalkotása során egyértelműen kiállt a limit mellett, mondván, ezzel is az esélyegyenlőséget kívánják támogatni. Elfogadható érv, kiváltképp ha tovább olvasgatjuk a szabályokat. Emögött nyilván ott van a hosszúelőkés szabályzat működése során begyűjtött sokéves tapasztalat is. Mi azt gondoljuk, hogy a mi általunk megalkotott szabályok, úgymint, hogy horgászni csak flat method, töltögetős kosarakkal lehet, az országos bordáskosaraival szemben, az garantálja, hogy az országos limitnél nem kerül be nagyobb mennyiség a vizekbe, egy-egy verseny során. Most már tapasztalatokkal is rendelkezünk. Barátom, ki nagy etetéspárti, saját bevallása szerint sem tud többet bejuttatni, ha közben horgászni, halat fogni is akar a verseny öt órája alatt, mint az országos limit. A felhasználható horogpelletek mennyiségét, egy methodos ezt tudja, korlátozni nem szerencsés, hiszen van belőle két táskányi, mit hagyjunk otthon? Persze fontos szempont volt az is, hogy ez egy amatőr verseny, nem kvalifikál sehova, a szabályok minimalizálása volt a cél az induláskor. Szektorbírókra, meg a sárgalapkora végképp nem telik és nincs is szükség, elég a horgászbecsület, még mindig ezt vallom és remélem, hogy ezt a hitemet nem csak meghagyjátok, hanem erősítitek is bennem, a jövő évi találkozások során!

Summa summárum, jó évet zártunk! Köszönjük a rendező vízterületeknek a lehetőséget, a szponzornak a díjakat, bonyolításban való aktív részvételt, és nem utolsósorban nektek, hogy idén is részt vettetek a versenysorozatban. Ne legyen jövőre sem másképp, legfeljebb még elégedettebbek legyünk valamennyien és ha lehet, még nagyobb harc legyen a Method Masters címéért!

Találkozunk 2018-ban, de addig is legyen feszes a zsinórotok!

Írás és képek: Mizser Csaba

 

 
 
 
Most itt vannak
Method Masters
szerkesztő
 
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 
 
Írok a HALATra
Doki Ha valaki nem tud belépni írjon, ne regeljen újra. Senkit nem fogok le fel írni sehonnan, de minden regisztrációt segítek megjavítani és használni. Ha jelszavad nincs meg abba is segítek
0 hozzászólás
feederadventures Az üzenőfalon ne iratkozzon senki fel versenyre!
A versenyek menüpontnál lehet kiválasztani az adott versenyt , és ugyanott lehet lemondani is.


0 hozzászólás
Szopper Zoli Sziasztok
Sajnos holnap nem tok menni

0 hozzászólás
Halmagus Halmagus nevezek a 2019.novembe.09 feeder adventues method star versenyre
1 hozzászólás
Dányádi Mónika Sziasztok. Csak az én profilom al tudtunk jelentkezni a versenyre, de a párom venne részt rajta. Így is hiteles a részvétel?
0 hozzászólás
kisszoltan92 Sziasztok!

A holnapi verseny sorsolása a kiírás szerint 6.30-tól lenne,de a Préri már téli nyitvatartással üzemel ,vagyis 7 kor nyit!
Ezért egy picit eltoljuk a sorsolást 7 órára,de ez elvileg a menetrenden nem fog változtatni. Megértéseteket Köszönöm!

0 hozzászólás
ho-ho Szép napot egy kis érdekesség zárt ivó víz tározó!
0 hozzászólás
ho-ho Szép napot tegnap atkári nagy tón horgásztam!A nagy meleg elenére 41db halat fogtam amiböl 19db ponty volt és egy 5kg töponty!A modszer a jóbevált hosszú elöke!
0 hozzászólás
ho-ho Szép estét mai horgászat atkári nagy tón 72db hal amiböl ponty kb a fele a töbi kárász volt egy 6.70kg as jöt a többi nagyon vegyes képet mutatott!De nagyon jó nap volt és megint a klaszikus hosszú elöke bizonyitott!
0 hozzászólás
Fabula János Sziasztok !
Csak egy szösszenet !
Neveztem egy versenyre, 13.-ként ! Mire eljött a verseny ideje 8.lettem a sorban, aki nem tudott eljönni lemondta, így kapott esélyt olyan aki már nem fért volna be ! Szóval akinek nem inge ne vegye magára, de addig tart lemondani , mint regisztrálni !

3 hozzászólás