Rendezvények

 
Törökbálinti tó
2019. november 16.
Nevezők: 16
Rendező: Feeder Adventures
2019. november 16.
Nevezők: 5
Rendező: Doktorits András
Törökbálinti tó
2019. november 17.
Nevezők: 60
Rendező: Feeder Adventures - Szakadták
Törökbálinti tó
2019. november 23.
Nevezők: 25
Rendező: Feeder Adventures
Moby dick horgásztó
2019. november 23.
Nevezők: 16
Rendező:
Benta tavak
2019. november 24.
Nevezők: 12
Rendező: Feeder Adventures
Préri horgásztó
2019. november 24.
Nevezők: 7
Rendező: Doktorits András
 

Partnereink

 

 

 


Ajánló

 

Galéria és képek

 
 238   0
 
 
 416   0
 
 377   0
 
 
 339   0
 
 239   0
 
 
 332   0
 

Szavazás

 

 
 

Friss hírek

 
Teszthorgászat   2017. június 28.   0 hozzászólás
 

Most, nyár elején, a megjelenését követő napokban próbáltuk ki a Dovit új Magic Method pellet etetőit.

Évről évre minden gyártó igyekszik a legjobbat, legütősebbet kihozni, amivel maradandót tud alkotni. Ezt ki év elején teszi, ki évközben és vannak olyanok is, akik folyamatosan hozzák ki az újdonságokat, amikor a termék végleges formájába kerül. Immáron több éve próbálok ki frissen piacra került csalikat és etetőket, és írom le a tapasztlataimat ide a halat.hu-ra nektek. Sok érdekes kosárba valót szedtem már össze így a szezon közepéhez közeledve, igen vegyes tapasztalatokkal. Ezúttal azonban már alig vártuk az első alkalmat Zozóval, hogy leteszteljük a nemrégiben megjelent Dovit Magic Method etetőpelletét, azon belül is a Narancs-halat, mivel számára a már régebb óta forgalomban lévő ugyanilyen ízű method mix olyan, mintha valaki egy tuti tippes tipmix szelvényt adna neki: mindig nyer vele. Ebből kiindulva az új mikropellet csomag csak jó lehet...hát lássuk:

A választott hely

Próbánk helyszínéül a Moby Dick horgásztavat választottuk. Az idő meleg, a frontok jönnek mennek, a szél lágyan, de forgolódik, így nem éppen a legideálisabb volt a tesztre, de nekivágtunk.  Egy-egy botot vittünk magunkkal, Zozó egy 390-es Heavy feedert, én pedig egy 360-as Medium-Heavy feedert. Gyors kipakolást követően jöhetett a szeánsz, azaz a boszorkánykodás, ugyanis már jól előre kitervelte Zozó mester mit és hogyan kotyvaszt. A már jól ismert kimérős módszerrel a Dovit Magic Method Liquidet felhigítja, majd ezt önti hozzá a felhasználni kívánt pellethez.

Terítéken a próbaanyag

Mert a liquid sosem maradhat ki

Megfelelő arányban felhígitva

Vigyázni kell, nehogy túl sokáig várjunk az áztatással, mert könnyen massza lehet a pazar pelletkékből, így az ajánlott használat szerint 2-3 perc múlva a felesleges levet mindenképpen öntsük le róla, ezután pedig akár azonnal használható állapotú etetőanyagot kapunk.

Két perc és kész...és milyen jó illata van!

A következő fázis a szerelék összeállítás volt. A szerelékem egy 30 grammos kosárbol és egy 12-es szakáll nélküli horogra tekert 10-es csali tüskéből állt. Zolinál annyi volt a különbség, hogy 60 grammos kosara volt 10-es szakáll nélküli horogra kötött 10-es csali tüskével.

A mézes soft pellet

Töltésre készen

Bevethető a csodafegyver :)

Az első csalim már régen eldöntöttem mi lesz amit kipróbálok ezzel az etetővel, az egy csokis popup volt. ennek a csalinak kellemes illata van és úgy gondoltam ideális lesz az etetőpellethez. Zozo egy krill-halibut pellettel indított. Távolságát tekintve volt rendesen különbség a meghorgászandó területünkkel. Ő a távolság híve így vagy 100 méterre beküldte a csomagot, míg én 30 méterre kezdtem el keresni bajszos barátainkat. A dolgunkat jócskán nehezítette, hogy a kárászok is igen aktívan jelen voltak. Azonban adódott a következő probléma, amivel mostanság találkoztunk, mégpedig a sűrű halvesztés. Rengeteg horgot teszteltünk és a nyeletőfékre húzós kapások a legveszélyesebbek ilyen téren. Sajnos ez sem maradt el, indulásnak két kapásom ebben a formátumban zajlott le. Zozó sem tétlenkedett, de neki is csak a harmadik kapásából tudtunk halat a bölcsőbe teríteni, egy remek spanyolpikkelyest, így mondhatjuk, meglett a FIRST BLOOD. Remek egészségnek örvendő, izmos teremtés volt, Zoli elmondása alapján öröm egy ilyen hallal együtt „dolgozni”, és nyilván a hal más véleményen lett volna, ha meg tudtuk volna kérdezni....

First blood :)

Végre a harmadik kapásom olyan volt amilyet szerettem volna, lassú húzás és folyamatos tartás. Bevágás után azonban, mint a gőzmozdony megindult. Nagy nehezen csillapodtak a kedélyek és végre elkezdhettem a part felé való terelést.

Mint egy gőzmozdony....

Jópárszor kirohant mielőtt megpillanthattam volna, de végül többszöri pipáztatás után a bölcsőbe ringathattam ezt a remek példányt. Nagy öröm volt számomra, hisz nem tescós egyenméret.

Mindig öröm ilyen hallal fényképezkedni

Fotó után már lomhán úszott vissza én pedig megköszöntem neki, hogy szebbé tette a napomat. Több dobáson is túl voltunk már és érdekes volt leszűrni a következtetést, miszerint mindig máshová dobáltunk és az etető mindig bevonzotta a halat és kapásra ingerelte. Ahogy telt az idő egyre melegebb lett és kénytelen voltunk csalikat váltani, mert a halak számára már unalmas volt a felkínált pellet. Fűszeres-Mézes soft, Vajsav-Hal, Ananász-Hal, Eper-Hal, ananász, mind-mind terítéken volt és egy hal után már kellett is váltani ismét, semmit nem voltak hajlandóak elhúzni kétszer egymás után...

Jé, egy csali :)

Azonban szerelék is közbeszólt néha: nálam egy horog törés, Zolinál több előkeszakadás. Nem tudtunk rájönni mi lehet az oka, hisz a háromból kettő friss kötéssel volt, így még azt se mondhatjuk, hogy öreg volt a zsinór, vagy éppen fárasztásnál sérült volna meg. Aztán helyre állt a világbéke és ismét egy remek húzós kapásra lettem figyelmes. Tengeralattjáró módjára viselkedett a játszótársam és remek élmény volt partra terelni. Szákolásban Zozó segített, és ahogy lefotóztuk már rohant is a botjához és sikerült neki is megakasztani egy szebb jószágot.

A mai nap legnagyobb hala

A sors azonban úgy hozta, hogy ahogy megpillantottuk először úgy el is tűnt végleg a látómezőnkből, ugyanis a horog kiakadt a szájából. Azonnal megvizsgáltuk a szereléket és elképedve tapasztaltuk, hogy a horog ki volt hajolva. Kerestük a magyarázatot, mi lehetett a hiba, hisz a halat nem erőltetjük, és szépen hozzuk mindketten a part fele, nem ma kezdtük el ezt a sportot űzni. A horgászandó idő végéhez közeledve sok minden megfogalmazódott a kérdések és a tények tekintetében, abszolút nem szokványos pecán vagyunk túl, több pontyot is sikerült fognunk és elmondhatjuk, hogy különböző méretekben is. A halakért meg kellett rendesen küzdeni és taktikázni, hogy kapásra bírjuk őket. Az biztos, az új Dovit etetőkaja zseniális lett (ezúttal is), ugyanis nem egy távot horgásztunk és nem dobáltunk ugyanoda, valamint nem etettünk sem előtte sem közbe. Igen gazdaságos és tartalmas ez az új mikropellet, fél zacskónyival kényelmesen el lehet vele horgászni egy napot.

A csomag tartalma minden szempontból megfelelt!

Halat húzott be, nem is rosszul véleményünk szerint. Egy fajta csalival maximum 2 pontyot tudtunk fogni, utána váltani kellett, mert a pontyok után rendre csak a kárászok ették mohón ha nem cseréltünk ízt.. Hasonló jó pecát kívánunk mindenkinek és érdemes folyamatosan ötletelni és kombinálni egy-egy etetőanyagot vagy csalit, mert hamar meglehet a eredménye.

 Írás és képek : Zozó és Lacoking

 

 

 
 
 
Most itt vannak
Lacoking
szerkesztő
 
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 
 
Írok a HALATra
Doki Ha valaki nem tud belépni írjon, ne regeljen újra. Senkit nem fogok le fel írni sehonnan, de minden regisztrációt segítek megjavítani és használni. Ha jelszavad nincs meg abba is segítek
0 hozzászólás
feederadventures Az üzenőfalon ne iratkozzon senki fel versenyre!
A versenyek menüpontnál lehet kiválasztani az adott versenyt , és ugyanott lehet lemondani is.


0 hozzászólás
Szopper Zoli Sziasztok
Sajnos holnap nem tok menni

0 hozzászólás
Halmagus Halmagus nevezek a 2019.novembe.09 feeder adventues method star versenyre
1 hozzászólás
Dányádi Mónika Sziasztok. Csak az én profilom al tudtunk jelentkezni a versenyre, de a párom venne részt rajta. Így is hiteles a részvétel?
0 hozzászólás
kisszoltan92 Sziasztok!

A holnapi verseny sorsolása a kiírás szerint 6.30-tól lenne,de a Préri már téli nyitvatartással üzemel ,vagyis 7 kor nyit!
Ezért egy picit eltoljuk a sorsolást 7 órára,de ez elvileg a menetrenden nem fog változtatni. Megértéseteket Köszönöm!

0 hozzászólás
ho-ho Szép napot egy kis érdekesség zárt ivó víz tározó!
0 hozzászólás
ho-ho Szép napot tegnap atkári nagy tón horgásztam!A nagy meleg elenére 41db halat fogtam amiböl 19db ponty volt és egy 5kg töponty!A modszer a jóbevált hosszú elöke!
0 hozzászólás
ho-ho Szép estét mai horgászat atkári nagy tón 72db hal amiböl ponty kb a fele a töbi kárász volt egy 6.70kg as jöt a többi nagyon vegyes képet mutatott!De nagyon jó nap volt és megint a klaszikus hosszú elöke bizonyitott!
0 hozzászólás
Fabula János Sziasztok !
Csak egy szösszenet !
Neveztem egy versenyre, 13.-ként ! Mire eljött a verseny ideje 8.lettem a sorban, aki nem tudott eljönni lemondta, így kapott esélyt olyan aki már nem fért volna be ! Szóval akinek nem inge ne vegye magára, de addig tart lemondani , mint regisztrálni !

3 hozzászólás