Rendezvények

 
Törökbálinti tó
2019. november 16.
Nevezők: 15
Rendező: Feeder Adventures
2019. november 16.
Nevezők: 5
Rendező: Doktorits András
Törökbálinti tó
2019. november 17.
Nevezők: 60
Rendező: Feeder Adventures - Szakadták
Törökbálinti tó
2019. november 23.
Nevezők: 25
Rendező: Feeder Adventures
Moby dick horgásztó
2019. november 23.
Nevezők: 16
Rendező:
Benta tavak
2019. november 24.
Nevezők: 10
Rendező: Feeder Adventures
Préri horgásztó
2019. november 24.
Nevezők: 7
Rendező: Doktorits András
 

Partnereink

 

 

 


Ajánló

 

Galéria és képek

 
 299   0
 
 
 360   0
 
 329   0
 
 
 370   0
 
 358   0
 
 
 253   0
 

Szavazás

 

 
 

Friss hírek

 
Élménybeszámoló   2017. augusztus 24.   2 hozzászólás
 

Végre sikerült egy szabadnapot egyeztetnünk Csaba barátommal, így gyorsan irányba vettük a Duna tassi szakaszát...

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a környéken ahol lakom egymást érik a különböző horgásztavak, itt van a Ráckevei Duna-ág, számtalan csatorna, és persze a folyó Duna is, amit mi csak nagy Dunának hívunk. MInden víznek megvan a maga előnye-hátránya, mindegyiknek megvan a maga kisugárzása is. Sok helyen jártam már horgászni, de számomra a Duna folyónál nincs varázslatosabb...Mindig nyugalmat áraszt az a hömpölygő víztömeg, legtöbbször emberekkel sem találkozunk ha kimegyünk, csak időnként úszik el egy-egy uszály ami megzavarja a természet csendjét. Igazából teljesen mindegy hogy fogás szempontjából jó vagy rossz napot fogok ki, mert ha egyedül megyek hosszasan elmélyedek a gondolataimban, ha társsal akkor pedig elég jó beszélgetések szoktak kikerekedni. Ha egy szóval próbálnám a dunai élményeket leírni, az a szó a feltöltődés lenne.

Egy augusztus eleji napot sikerült egyeztetnem egy gyerekkori barátommal, Csabával, hogy megnézzük mi lakik mostanság a Dunában :) Ritkaság hogy együtt megyünk horgászni, mert hisz mindketten életünk legaktívabb szakaszában vagyunk, család, munka stb., szóval kevés ilyen nap van az évben... Ráadásul elkísérte őt tíz éves fia Ádám is, aki most szeretett volna először pecázni, és persze halat fogni. A partra érve kezdett motoszkálni a gyanu, hogy lehet hogy az elmúlt napok esőzései nem múltak el teljesen nyomtalanul, mert elég kevésnek tűnt a használható partszakasz, vagyis másképp fogalmazva nem épp jókor jöttünk ki, mert a vízállás legalább egy méterrel nagyobb volt az ideálisnál. De mostmár mindegy, ha itt vagyunk próbáljuk meg, legközelebb viszont nem felejtjük a vízállásjelentést is megnézni, mint máskor szoktuk...

Titkon már márnákban reménykedve sajtos ízesítésű etetővel készültem a hozzá való plusz aromával. Ha nem jönnének a márnák sem lesz baj, úgy tapasztaltam hogy ezt az ízt itt a keszegfélék is nagyon díjazzák. Kezdtenek két kiló sajtos Dovitot kevertem fél flakon sajtos aromával. A szögletes feeder kosárba sok fér, gyakori dobásokkal elégséges etetést tudok csinálni, ezúttal nagyobb mennyiségű alapozó etetést nem terveztünk, nem volt cél hogy több zsák halat vigyünk haza, és ezen a "tuti" helyen így is lehet szépen fogni, pár órára elég lesz.

A már többször bizonyított sajtos etetők

Általában egy bottal szeretek horgászni, nem volt ez másképpen most sem: egy 420-as heavy feedert hoztam, ez bírja a viszonylag nagy dobósúlyt, a víz húzását, és jópárszor le lett tesztelve hogy a márnák erejét is felőrli, viszont látszik rajta a keszeg kapás is rendesen. Gubancgátló előkére tettem a 60 grammos szögletes kosarat, ami nem túl nagy ide, de a sodrás szélén nekem jól megtartja a szereléket. A horgot egy kb 50 centis előkére kötöttem, csalinak csonticsokrot használtam. Hogy a csali még jobban felkeltse a halak érdeklődését, csontibábbal vagy valami apróbb pufival szoktam kikönnyíteni. Nem mindig van erre szükség, de ha kell, jó ha meg tudjuk oldani a nálunk lévő csalikból.

Szerelék, kaja kész, már csak be kell dobni

Néha sokat lendít a dolgon ha picit meglebegtetjük a horgot, erre szolgál pl a puffasztott rizsszem

Nagyjából kész a harcálláspont

Csabáék is elfoglalták a helyüket

Igazából nem kellett sokat várni az első kapásra, talán már a második dobásnál megvolt, az erőteljes spiccrángatás után teljesen üresen jött ki a horog. Gyors újracsalizás után szerelék vissza, majd egy komoly kapás után azt hittem márnát húzok...de nem, csak egy szép leánykoncér volt a tettes, úgy 35 cm hosszú lehetett, annyira virgonc volt, hogy le se lehetett rendesen fényképezni, a kezemből már ugrott is vissza a Dunába.

Ez a leánykoncér nem szerette hogy fényképezik

Ezek után néhány keszeg, ritkán géb, pár hajó. Viszont a víz csak jött felfelé, így az első óra után a cuccokat fel kellett költöztetni, mert kezdett a szék vízben állni. Minden uszály után pár dobásig semmi, aztán néhány keszeg. Jól jártak aznap, mert mentek vissza a vízbe fogás után.

A napi átlagméret

Ádám első dunai hala

Hajó a láthatáron

Telt az idő, fogyott a kaja, még kellemes beszélgetésre is jutott idő bőven, pont ahogyan szeretjük. A vízszint változása miatt nem pont ott pecáztunk ahol szerettünk volna, de végül csak kevés szerelés veszett oda az ellepett akadók miatt, igaz viszont hogy normál víznél egy sem szokott. 

Ma végig ilyen keszegek jöttek

A nap utolsó hala

A déutáni nap már jó ideje ontotta a forróságot mikor úgy döntöttünk hogy erre a napra elég volt. Ezúttal semmi kapitálisat nem fogtunk, de cseppet sem bántuk, jó volt a nap. Már rég összepakoltunk, a cuccaim az autóban várták az indulást, de Ádám még mindig kitartóan próbálkozott a kis botjával, hátha fog még egyet, és így is lett, az ő keszege zárta ezt a horgásznapot, köszönjük Duna!

Írta: Balogh Laci fotók: Balogh Laci és Mészáros Csaba

 

 

 
 
 
Most itt vannak
Balogh Laci
szerkesztő
 
 
Eddig 2 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
10
Tolnai István  

Én ezt a szakaszt ismerem :-)  Amúgy az írás remek lett.  Pár dolgon azért agyaltam egy kicsit.... kb 50 centis előke????????  Én ott 80-centinél kissebbel még meg sem próbáltam,csak hosszabbal. 60-grammos kosár?? Ott ahol a képek készültek,ahol horgásztatok, ott van bent,vízállástól függően 26-28méterre egy törés. De azt elmondhatom hogy közel 10-éves dunai feederezésem során,a lehető legkisebb vízben sem tudtam még 110-grammos kosárnál kissebbet használni. Az a 60gramm rettentő karcsú.

 

Balogh Laci

27 hónapja

Érdekes hogy szinte mindenki a 60 grammon akad fenn :) Pedig annyi, tavaly is pont ilyen kosarakkal horgásztam a Dunán mindenfelé. Nem vagyok egy guru a folyóvizi pecában, szívesen megnézém egyszer te hogyan csinálod Pisti, majd egyeztessünk!

 
 
 
 
1
noavatar

Tolnai István

27 hónapja

Én ezt a szakaszt ismerem :-)  Amúgy az írás remek lett.  Pár dolgon azért agyaltam egy kicsit.... kb 50 centis előke????????  Én ott 80-centinél kissebbel még meg sem próbáltam,csak hosszabbal. 60-grammos kosár?? Ott ahol a képek készültek,ahol horgásztatok, ott van bent,vízállástól függően 26-28méterre egy törés. De azt elmondhatom hogy közel 10-éves dunai feederezésem során,a lehető legkisebb vízben sem tudtam még 110-grammos kosárnál kissebbet használni. Az a 60gramm rettentő karcsú.

 
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 
 
Írok a HALATra
Doki Ha valaki nem tud belépni írjon, ne regeljen újra. Senkit nem fogok le fel írni sehonnan, de minden regisztrációt segítek megjavítani és használni. Ha jelszavad nincs meg abba is segítek
0 hozzászólás
feederadventures Az üzenőfalon ne iratkozzon senki fel versenyre!
A versenyek menüpontnál lehet kiválasztani az adott versenyt , és ugyanott lehet lemondani is.


0 hozzászólás
Szopper Zoli Sziasztok
Sajnos holnap nem tok menni

0 hozzászólás
Halmagus Halmagus nevezek a 2019.novembe.09 feeder adventues method star versenyre
1 hozzászólás
Dányádi Mónika Sziasztok. Csak az én profilom al tudtunk jelentkezni a versenyre, de a párom venne részt rajta. Így is hiteles a részvétel?
0 hozzászólás
kisszoltan92 Sziasztok!

A holnapi verseny sorsolása a kiírás szerint 6.30-tól lenne,de a Préri már téli nyitvatartással üzemel ,vagyis 7 kor nyit!
Ezért egy picit eltoljuk a sorsolást 7 órára,de ez elvileg a menetrenden nem fog változtatni. Megértéseteket Köszönöm!

0 hozzászólás
ho-ho Szép napot egy kis érdekesség zárt ivó víz tározó!
0 hozzászólás
ho-ho Szép napot tegnap atkári nagy tón horgásztam!A nagy meleg elenére 41db halat fogtam amiböl 19db ponty volt és egy 5kg töponty!A modszer a jóbevált hosszú elöke!
0 hozzászólás
ho-ho Szép estét mai horgászat atkári nagy tón 72db hal amiböl ponty kb a fele a töbi kárász volt egy 6.70kg as jöt a többi nagyon vegyes képet mutatott!De nagyon jó nap volt és megint a klaszikus hosszú elöke bizonyitott!
0 hozzászólás
Fabula János Sziasztok !
Csak egy szösszenet !
Neveztem egy versenyre, 13.-ként ! Mire eljött a verseny ideje 8.lettem a sorban, aki nem tudott eljönni lemondta, így kapott esélyt olyan aki már nem fért volna be ! Szóval akinek nem inge ne vegye magára, de addig tart lemondani , mint regisztrálni !

3 hozzászólás