Rendezvények

 
Villantó horgásztó
2019. december 07.
Nevezők: 17
Rendező:
Törökbálinti tó
2019. december 14.
Nevezők: 63
Rendező:
 

Partnereink

 

 

 


Ajánló

 

Galéria és képek

 
 284   0
 
 
 558   0
 
 294   0
 
 
 321   0
 
 393   0
 
 
 230   0
 

Szavazás

 

  Kovács Laci nevezett a Feedre Adventures - Villantó kupa versenyre 3 órája
 
 

Friss hírek

 
Egyéb   2019. január 30.   19 hozzászólás
 

Az alábbi gondolatokban megpróbálom összefoglalni hogyan lehet idén engedélyhez jutni, mi az újítások gyakorlati értelme, és mennyire nem olvasunk el soha semmit…

Először is a Magyar Horgászkártya…már 5 hónapja lehet rá regisztrálni, e sorok írásakor a regisztráció száma meghaladta a 306 ezret, de még mindig naponta többen döbbenten állnak a pultnál a boltomban hogy „milyen regisztráció???”, szóval ezt eleget reklámozni nem lehet, legalábbis óriási réteghez nem jut el semmilyen információ róla az biztos. Tény, hogy idéntől szükséges, ha 2019-ben állami horgászjegyet szeretnénk váltani. A facebook a mai napig tele van a „még nem jött meg pedig…” vagy a „most jött meg” posztokkal, a hozzászólásokban pedig egy jelentős tömeg rendszeresen kommenteli hogy ez mekkora szemétség, pénzlehúzás az egész, stb stb, a másik, de kissé csendesebb csoport helyesli, hogy elindultunk az egyszerűsítés felé. Ezen kívül egy óriási előnye lesz, mindenki csak egyszer regisztrálhat, hiszen kell hozzá az adószám, és abból mindenkinek egy van egész életében. Regisztrációhoz magyar állampolgárnak adókártyára, vagy adóhatóságtól kért hivatalos igazolásra van szüksége, jelenleg más megoldás nincs! Ez a szigor azért kellett, mert el nem hinnétek, hogy mennyien voltak képesek pl a fogási napló le nem adása miatt évek óta kiszabott plusz 2000 forintos büntetés miatt szó szerint még az édesanyjukat is letagadni, vagyis inkább csináltattak a régi SZÁK programban az erre hajlandó jegykiadó helyeken egy másik profilt, mondjuk egy adatuk hajszálnyi megváltoztatásával, majd pár perc múlva vígan távoztak az új, büntetésmentes jeggyel. Persze ugyanezt nyilván más büntis esetlekben is el lehetett játszani. Így fordulhatott elő, hogy ugyanannak az embernek 2-3 de volt, hogy 4 regje is volt a SZÁK-ban, de olyanról sajnos nem hallottam, hogy bárkit elővettek volna ezért a vétségért. Mi az egyesületnél mindig is próbáltuk és most is maximálisan próbáljuk betartani a vonatkozó aktuális szabályokat, és őszintén mondom ez nem egyszerű, legdurvább esetem volt mikor az egyértelműen büntis államit nem akarta kifizetni a horgász, és hiába kérlelt, hogy „intézzük el máshogy”, majd fél óra múltán visszajött és széles, gúnyos mosollyal közölte, hogy „amott elintézték”. Hát megnéztem, valóban, hisz az volt a 3. regje éppen. Na ezeknek most (elvileg) vége.

Másik, nagyon jellemző hisztéria, amikor megjön végre a kártya, a horgász kibontja, és azonnal, vérbeborult szemmel és aggyal felhív vagy berohan, és felháborodva kérdezi, hogy mi az a csekk a borítékban, micsoda szemétség, ezt ő ugyan nem hajlandó befizetni, mit képzelnek ezek stb. stb. Volt, aki ezért vasárnap este 8-kor hívott. A kérdésünk mindig az szokott lenni: elolvasta a levelet? Megnézte azt a csekket? A válasz pedig minden esetben: nem, de…és újra a fenti verkli… Pedig a csekkre is rá van írva és külön a levélkében is hogy az egy újság előfizetési LEHETŐSÉG, nem kötelező (nyilván), hanem lehet, ha akarod…

Na végre eljutottunk oda, hogy van kártyánk, váltsunk jegyet: a 2013-18 között használt SZÁK program az idén már nem működik, helyette a HORINFO rendszerében lehet a komplett jegykiadási tevékenységet végezni a kártyaregisztrációtól a fogási leadásig mindent. Ha új, idei államit szeretnénk, annak legelső követelménye, hogy meglegyen a Horgászkártya regisztrációnk, a hozzá tartozó 6 jegyű számmal. Nem kell, hogy rendelkezzünk váltáskor a kártyával jelenleg, elég, ha a befizetése már beérkezett, és a státuszunk „élő”, ezt a regisztrációs pontok látják, meg tudják keresni a horgász adatai szerint, de legegyszerűbben akkor, ha a horgász tudja azt a bizonyos 6 jegyű számot. Ha ez megvan, vagy már kézhez is kaptuk az új kártyánk, a következő lépés, amit a jegykiadó megnéz, hogy le van-e adva a 2018-as fogásink. Legjobb ezért, hogy ott adjuk le, ahol váltani szeretnénk, sok bonyodalomtól kímélheti meg magát a horgász. Éppen a napokban zárult egy ilyen közel 2 hetes huzavona: egy régi horgászcimborám akar átjönni a mi egyesületünkbe egy nagynevű, nagyon sok tagú másiktól, ahol ő rendesen leadta a fogásiját, viszont azt a régi egyesület „elfeljette” leregisztrálni, így természetesen a protokollt követve nem tudtam kiadni az új jegyet. Mikor ez a bizonyos horgászcimborám kérdőre vonta őket, még ők voltak felháborodva, valamint természetesen mi voltunk a hibásak. Szerencsére nagyon hamar kiderült, hogy pont fordítva, valamint hogy halvány fogalmuk sincs az egész idei rendszerről. Mondjuk rettentő kíváncsi vagyok hogyan adnak ki állami jegyeket a tagjaiknak, illetve vajon visszamenőleg megcsinálják-e a vélhetően eddig oda leadott több ezer naplónál is azt amit kell….de megoldódott, némi balhé után csodák csodája a régi fogási leadása rögzítésre került, lehet kiadni az új jegyet…

A tavalyi fogásink leadása az idei rendszerben automatikusan azt jelenti, hogy rendelkezünk horgászvizsgával, ha nem tudjuk leadni, mert megsemmisült, elveszett nyilatkoznunk kell, hogy volt (aláírva, beszkennelve csatolni kell), ha 2018 előtt volt csak arról is nyilatkozni kell (ezeket az adatokat később összefésülik a volt SZÁK-kal, úgyhogy vigyázzunk mit nyilatkozunk), ha 2013 előtt akkor pedig vagy egy régi államival bizonyítjuk, hogy vizsgáztunk vagy magával a bizonyítvánnyal (szkennel, csatol…) vagy el kell menni vizsgázni, mert a jegykiadónak nincs lehetősége továbblépni. A horgászvizsga egyébként idéntől teljesen ingyenes.

Tehát mondjuk leadtuk a tavalyi fogásit, a jegykiadó pont berögzíti hogy 2019-es évre az egyesületi tagság fizetve van (csak annak kéri a rendszer akinek kötelező, vagyis gyermeknek és külföldieknek nem), majd jöhet az állami jegy vásárlása, amit a HORINFO rendszer már ki is tölt, a kiadónak azt kell az államira írnia amit a képernyőn lát, feltéve persze ha helyesek az adatok.

A kártyaregisztráció 14 év alatti gyermekeknek is szükséges, amennyiben 2019-re jegyet kívánnak váltani, ugyanúgy adókártya kell hozzá, annyi különbséggel, hogy 18 év alatt egy gondviselő hozzárendelésére is szükség van, aki ha már regisztrált horgász akkor egyszerűbb, amennyiben nem regisztrált még akkor ott a regisztrációs ponton meg kell tenni, e nélkül a gyermeknek nem adható ki állami. Ha a 14 év alatti gyermeknek nem akarjuk kiváltani a kártyát (14 év alatt nem kell hogy magát a kártyát megcsináltassuk, elég a reg és a szám) szóval ha nem kell a fizikai kártya, akkor a gyermek regisztrációja ingyenes.

Ezt elolvasva azt gondolnánk, hogy jó ég, micsoda hosszadalmas és bonyolult folyamat, pedig valójában ha minden rendben van, akkor sokkal egyszerűbb és gyorsabb mind az ügyintézőnek mind a horgásznak, kevesebb hibázási lehetőséggel és reményeim szerint végre renddel!

Írás: Balogh Laci

Ui: fenti eljárási rendek 2019. január 30-án voltak ebben a formában érvényben. Ne feledjétek, a tavalyi fogási napló leadási határideje február 28. És igen, vastagítva ez is rá van írva az első oldalára

 

 
 
 
Most itt vannak
Balogh Laci
szerkesztő
 
 
Eddig 19 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
3

Biztos forrásból tudom,hogy a leadott naplókat a kutya sem nézi át! Nem szeretném a forrást kellemetlen helyzetbe hozni ezért nem nevezem meg! Egy koszos padláson porosodnak! Hurá! :(

 
 
 
 
1

Szabó Dénes

9 hónapja

De most tényleg, január legelején regisztráltam a neten a horgászkártyához szükséges adatokat. Még aznap átutaltam a díjat. Miért nem jött még meg? Lassan április.

Mit lehet lyenkor tenni?

Egyáltalán lehet horgászni nélküle?

A 14 év alati kisfiamat szoktam kísérni, ennyire vagyok vérbeli horgász, amiket itt olvasok, azokat nem az enyémhez hasonló hozzáértéssel írják. A kártya igénylésekor meg kellett adni az én adataimat is. Minek? Tudna valaki egyszerű és használható választ adni? Most mehetünk horgászni a kisfiammal a megigényelt kártya nélkül, vagy nem?

Előre is köszönöm, ha valaki fárad vele.

 
 
 
 
3

Köszi ,hogy ezt leírtad !De annyt szólnék hozzá,hogy eďig  ha valakit megcsíptek a halörök az látszott akár az rsd oldalán, sajnos  a bürokrácia amit nem tudunk elhagyni, és ezért tartunk iihon ahol tartunk,nem tudjuk elhsgyni!!! Tudom ,írjàk majd,ki ez! Hát  egy ember,aki bejárta a világot, élt és horrgászott mindenhol! "Ès ez sehol nincs"! Akinek a házát Galgagyörkön 2008ban ott kellett hagyni a cigányok terrorja miatt! A lényeg azokat kéne keményen fogni akik megérdemlik! 

 
 
 
 
1
noavatar

nyarymisi

10 hónapja

A Horgászkártyának JELEN FORMÁBAN semmi értelme, mindössze önmagát igazolja. Ha össze lenne kapcsolva a száma az államival, a területi jegyek nyilvántartásával, opciósan online fogási naplóval, akkor igen, lenne értelme. Ez meg a XXI. században nem ördögtől való gondolat.

 
 
 
 
1

György Gál

10 hónapja

Üdv. 

A tartalom és a def helyes , , de azért ez így kicsit naív ....ha nem ebben az országban lennénk renben is volna!!

Nincs kivéte,l a pénz èhség ,ill a projektből bőven kimaradó  jatt megy a zsebbe!!! 

 
 
 
 
1

Andreas Novichento

10 hónapja

Laci :) 

"Nem szívesen írom de jogos, nem írtam le minden variációt és a többi egy részét is pontatlanul, az nem mentség hogy reggel fél hatkor tettem  Jó hír viszont hogy a horinfo kiszàmolja helyettünk  Üdv" 

és akkor lásd kivel állsz szembe, kimentelek...

alapvetően nem tévedtél, de ezt a 'nagyközönség' nem tudja... miért is? azért, mert amikor a pecás megveszi az első zsugáját /leadva a tavalyit/ , automatikusan kapja meg az első Fogási Naplót és az Állami Jegyet, amiért 2.200,- Ft-ot fizet...

de!!! ha valakinek betellik az _első_ Fogásija, akkor 200,- Ft-ért vehet újat, a _másodikat_ azaz, az állami kiváltásánál _is_ ezt fizette meg a 2.200,- Ft-on belül... így viszont neked _is_ van igazságod a 2.000,- Ft emlegetésével, de ott hibáztál ;) hogy ezt nem hangsúlyoztad ki... sorry, de nekem ez evidens, a többségnek viszont nem, csak azt tudja, hogy első költsége 2.200,- Ft...

és... az _első_ fogási beteltével /és leadásával/, bele kell írni dátummal /mivel a fogási nem sorszámozott!!/, hogy _második_ fogási napló kiadva, míg az új fogásiba bele kell írni, hogy milyen számú állami jegyhez lett ez a _második_ fogási napló kiadva... talán érthető vagyok...

úgy gondolom, akkor vagyok teljesen korrekt, ha ezt így leírom, hogy mindenki értse a kifizetendő összegek tényezőit...

no :D nem trollkodok tovább, de javaslom, ha /dícséretesen/ időt és energiát szánsz arra, hogy tájékoztasd a 'nagyérdeműt', akkor az legyen korrekt és minél részletesebb, mindenki számára egyértelműen érthető legyen a tájékoztatás /gondolok itt a tévedés és a fals infók kizárására/... 

görbüljön mindenkinek: novi 

 
 
 
 
10
Andreas Novichento  

Laci :)

"A díj normál 2000, büntis 4200, gyerek és 70 felett 200. Az szh a szövetségi hozzájàrulás"

csak kicsit korrigálok... mivel a bünti 2.000,- Ft, ezért a _normál_ állami jegy és fogási napló, nem lehet _csak_ 2.200,- Ft...

a matematika nem hazudik ;) az ember meg tévedhet...

barátsággal: novi 

 

Balogh Laci

10 hónapja

Szia. Nem szívesen írom de jogos, nem írtam le minden variációt és a többi egy részét is pontatlanul, az nem mentség hogy reggel fél hatkor tettem  Jó hír viszont hogy a horinfo kiszàmolja helyettünk  Üdv 

 
 
 
 
1

Andreas Novichento

10 hónapja

Laci :)

"A díj normál 2000, büntis 4200, gyerek és 70 felett 200. Az szh a szövetségi hozzájàrulás"

csak kicsit korrigálok... mivel a bünti 2.000,- Ft, ezért a _normál_ állami jegy és fogási napló, nem lehet _csak_ 2.200,- Ft...

a matematika nem hazudik ;) az ember meg tévedhet...

barátsággal: novi 

 
 
 
 
1

Andreas Novichento

10 hónapja

Balogh Laci ;)

szerintem megbeszéltük...

további sikeres pecákat...

 
 
 
 
10
Andreas Novichento  

hali...

"Regisztrációhoz magyar állampolgárnak adókártyára, vagy adóhatóságtól kért hivatalos igazolásra van szüksége, jelenleg más megoldás nincs!" <-- ez nem teljesen korrekt, igaz szándék sincs más egyedi, össze nem téveszthető adat - mint pl. a személyi szám -, használatára... nyilván ennek _is_ meg van a maga oka... 

és emlékezzünk csak...

anno azt mondta minden 'nagytudású', hogy a Szák a legjobb, a hibázhatatlan, az átverésbiztos, a hipi-szupi rendszer...

és ezt hallom most is a horinfo-ról...

szóval, csak nyugtával dícsérd a Napot... szerintem...

 

Balogh Laci

10 hónapja

Hát igen  igaz  A szák mint program jó volt csak nem volt nehéz visszaélni vele. Talán ezzel nehezebb lesz, de valóban majd nyugtàval dícsérjük... 

 
 
 
 
10
Mariczki János  

a 2019 évi állami horgászjegy és fogási napló díja mitöl függ ,,hogy 2200 vagy 4200 vagy pedig 200 ft ???

és mit jelent az SZH ??

2000ft

mentesített

nem kötelezett

ezek vannak a fogási napló föoldalán de jó lenne elmagyarázni azt is hogy ezek mit jelentenek

 

Balogh Laci

10 hónapja

A díj normál 2000, büntis 4200, gyerek és 70 felett 200. Az szh a szövetségi hozzájàrulás 

 
 
 
 
10
zsemlye63  

AZ HOGY LEHET HOGY 2019 JANUÁR 30-IG VOLT ÉRVÉNYES A 2018-RA KIVÁTOTT ENGEDÉLY? A TERÜLETI JEGYEK LEJÁRTAK DECEMBERBEN ÉS A FOGÁSI NAPLÓBAN NINCS OJAN RUBLIKA SEM AHOVÁ BEÍRHATNÁM A HORGÁSZAT KEZDETÉT NEMHOGY A MEGFOGOTT HALAT????

 

 

Balogh Laci

10 hónapja

Január 31-ig érvényes az éves területivel együtt. 

 
 
 
 
1

Péter Szücs

10 hónapja

Sziasztok sporik. Szerintem minden horgász az egész kártyát csak újabb "lehuzásnak" érezte. Aztán jött a sok magyarázkodás és utána egy olyan primitiv minőségű "papir" kártya amely nem ér 2 forintot sem. Vajon az uj rendszer is olyan minőségű lesz mint a kártya?

 
 
 
 
1

Andreas Novichento

10 hónapja

hali...

"Regisztrációhoz magyar állampolgárnak adókártyára, vagy adóhatóságtól kért hivatalos igazolásra van szüksége, jelenleg más megoldás nincs!" <-- ez nem teljesen korrekt, igaz szándék sincs más egyedi, össze nem téveszthető adat - mint pl. a személyi szám -, használatára... nyilván ennek _is_ meg van a maga oka... 

és emlékezzünk csak...

anno azt mondta minden 'nagytudású', hogy a Szák a legjobb, a hibázhatatlan, az átverésbiztos, a hipi-szupi rendszer...

és ezt hallom most is a horinfo-ról...

szóval, csak nyugtával dícsérd a Napot... szerintem...

 
 
 
 
1

Mariczki János

10 hónapja

a 2019 évi állami horgászjegy és fogási napló díja mitöl függ ,,hogy 2200 vagy 4200 vagy pedig 200 ft ???

és mit jelent az SZH ??

2000ft

mentesített

nem kötelezett

ezek vannak a fogási napló föoldalán de jó lenne elmagyarázni azt is hogy ezek mit jelentenek

 
 
 
 
1
noavatar

zsemlye63

10 hónapja

AZ HOGY LEHET HOGY 2019 JANUÁR 30-IG VOLT ÉRVÉNYES A 2018-RA KIVÁTOTT ENGEDÉLY? A TERÜLETI JEGYEK LEJÁRTAK DECEMBERBEN ÉS A FOGÁSI NAPLÓBAN NINCS OJAN RUBLIKA SEM AHOVÁ BEÍRHATNÁM A HORGÁSZAT KEZDETÉT NEMHOGY A MEGFOGOTT HALAT????

 

 
 
 
 
10
Lászlóné Szabó  

Sok okoskodó, utána nem járó emberek. Nekem már meg van az éves és a területi engedélyem is.

Annyi volt, hogy tavaly regisztráltam, befizettem az illetéket. Kaptam egy regisztrációs számot, annak alapján kiadták az éves fogási naplót. A regisztrációs papirral, a csekkel, az országos fogási naplóval elmentem és kiváltottam a területi jegyet. A 2018 évi  fogási napló leadásához úgy tudom szükséges, hogy regisztrálva legyen. Tavaly tele volt vele minden, csak senki nem figyelt oda, most meg hisztizik.

 

Balogh Laci

10 hónapja

Most ezen a héten bevezették hogy olyan horgász fogásijàt is le lehet adni a rendszerben aki még nincs regisztrálva, hiszen azt lehet később is, viszont a naplót meg ugye le kell adni ha jogkövetők szeretnénk lenni 

 
 
 
 
3

A-Tibi

10 hónapja

Köszi ezt a részletes leírást.Nem csak alapos, de türelmes ember is vagy.

A hat számjegyet azért megtoldhatták volna még eggyel, ez pár év alatt elfogyhat. Idén lesz 4-500000, de remélhetőleg jön az utánpótlás. :)

 
 
 
 
1

Lászlóné Szabó

10 hónapja

Sok okoskodó, utána nem járó emberek. Nekem már meg van az éves és a területi engedélyem is.

Annyi volt, hogy tavaly regisztráltam, befizettem az illetéket. Kaptam egy regisztrációs számot, annak alapján kiadták az éves fogási naplót. A regisztrációs papirral, a csekkel, az országos fogási naplóval elmentem és kiváltottam a területi jegyet. A 2018 évi  fogási napló leadásához úgy tudom szükséges, hogy regisztrálva legyen. Tavaly tele volt vele minden, csak senki nem figyelt oda, most meg hisztizik.

 
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Videók

 

Ajánló

 

Események

 
  Kovács Laci nevezett a Feedre Adventures - Villantó kupa versenyre 3 órája
  Béla Klusóczki nevezett a Feeder Adventures UtolShow kupa versenyre 7 órája
  Vörös Zsolt nevezett a Feeder Adventures UtolShow kupa versenyre 5 napja
  Nyuresz01 nevezett a Feeder Adventures UtolShow kupa versenyre 5 napja
  papplaci87 nevezett a Feeder Adventures UtolShow kupa versenyre 6 napja
  Kéval Tamás nevezett a Feeder Adventures UtolShow kupa versenyre 6 napja
  ibolya nevezett a Feedre Adventures - Villantó kupa versenyre 1 hete
  vajdatibor nevezett a Feedre Adventures - Villantó kupa versenyre 1 hete
  feederfi nevezett a Feedre Adventures - Villantó kupa versenyre 2 hete
  Dorián Skultéti nevezett a Feeder Adventures UtolShow kupa versenyre 2 hete
 
 
 
Írok a HALATra
Doki Ha valaki nem tud belépni írjon, ne regeljen újra. Senkit nem fogok le fel írni sehonnan, de minden regisztrációt segítek megjavítani és használni. Ha jelszavad nincs meg abba is segítek
0 hozzászólás
feederadventures Az üzenőfalon ne iratkozzon senki fel versenyre!
A versenyek menüpontnál lehet kiválasztani az adott versenyt , és ugyanott lehet lemondani is.


0 hozzászólás
Szopper Zoli Sziasztok
Sajnos holnap nem tok menni

0 hozzászólás
Halmagus Halmagus nevezek a 2019.novembe.09 feeder adventues method star versenyre
1 hozzászólás
Dányádi Mónika Sziasztok. Csak az én profilom al tudtunk jelentkezni a versenyre, de a párom venne részt rajta. Így is hiteles a részvétel?
0 hozzászólás
kisszoltan92 Sziasztok!

A holnapi verseny sorsolása a kiírás szerint 6.30-tól lenne,de a Préri már téli nyitvatartással üzemel ,vagyis 7 kor nyit!
Ezért egy picit eltoljuk a sorsolást 7 órára,de ez elvileg a menetrenden nem fog változtatni. Megértéseteket Köszönöm!

0 hozzászólás
ho-ho Szép napot egy kis érdekesség zárt ivó víz tározó!
0 hozzászólás
ho-ho Szép napot tegnap atkári nagy tón horgásztam!A nagy meleg elenére 41db halat fogtam amiböl 19db ponty volt és egy 5kg töponty!A modszer a jóbevált hosszú elöke!
0 hozzászólás
ho-ho Szép estét mai horgászat atkári nagy tón 72db hal amiböl ponty kb a fele a töbi kárász volt egy 6.70kg as jöt a többi nagyon vegyes képet mutatott!De nagyon jó nap volt és megint a klaszikus hosszú elöke bizonyitott!
0 hozzászólás
Fabula János Sziasztok !
Csak egy szösszenet !
Neveztem egy versenyre, 13.-ként ! Mire eljött a verseny ideje 8.lettem a sorban, aki nem tudott eljönni lemondta, így kapott esélyt olyan aki már nem fért volna be ! Szóval akinek nem inge ne vegye magára, de addig tart lemondani , mint regisztrálni !

3 hozzászólás