Rendezvények

 
Délpesti Horgásztó
2018. június 23.
Nevezők: 25
Rendező: Pop Attila
Préri horgászbolt
2018. június 24.
Nevezők: 41
Rendező: Halat.hu
Moby dick horgásztó
2018. június 30.
Nevezők: 20
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. július 01.
Nevezők: 7
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. július 08.
Nevezők: 10
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. július 08.
Nevezők: 31
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. július 14.
Nevezők: 7
Rendező: Pop Attila
 

Partnereink

 

 

 


Ajánló

 

Galéria és képek

 
 270   0
 
 
 293   0
 
 320   0
 
 
 206   0
 
 164   0
 
 
 251   0
 

Szavazás

 

  Bandesz nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/4 versenyre 35 perce
 
 

Friss hírek

 
Élménybeszámoló   2018. február 17.   1 hozzászólás
 

Végre eljött számomra az új év legjobban várt eseménye, az első horgászat!

Sok gyártó előrukkolt az újdonságaival és ilyenkor bizony el-el csábulok egy-egy számomra fantáziadús újdonságra. Ez idén se volt másképp. Miután beszereztem a friss csaliarzenált alig vártam, hogy kijussak és lássam, mit is tudnak éles körülmények között. Az eredmény számomra nagyon jó volt és mint mindig az újdonságokat, ezúttal is Zozo barátommal teszteltem.

Egy enyhébb hétvégi előrejelzésnek köszönhetően megcéloztuk a február második hétvégéjét egy remek lazulós, feltöltődős pecára. Mindkettőnkre ránkfért a nyugalom, és a tervek szerint reggel megegyeztünk, hogy örülünk, ha 1-1 halig eljutunk. Amint kiszálltunk és elfoglaltuk a tett helyszínét, ránéztem a hőmérőre és láttam, hogy 0 fok van. A tervezett stratégiát nem borítja fel, miszerint kétféle pellet alappal és több újdonság letesztelésével csaljuk horogra úszkáló barátainkat. Az első alap egy Dovit Natur Magic Method pellet volt, ami kellőképpen halas jelleggel odacsábíthatja a pontyokat a csalihoz.

A második alap a Zozo által ingen kedvelt Dovit Narancs-Hal Magic Method pellet, mely szintén jellegzetes aromájával nem csak a halaknak lehet csábító, de sokszor mi is elgondolkodunk, vajon milyen jó íze is lehet...

Három csalit szemeltünk ki az újdonságok közül, amik igen ígéretesnek tűntek elsőre. Ezek pedig a Dovit All in Waffter Chili-Krill, Fokhagyma-Mandula és Eper-Méz 5 mm változatai voltak. Mindhárom csali első szimatra adja azt a kellemes íz harmóniát, ami fel van tüntetve. Jó persze, a Chili-Krill egy ember számára igen büdös jellegű, így annyira nem kellemes, de bíztató az intenzitása, és a halak általában nagyon kedvelik.

Megspékelve az etetőnket és a csali vonzerejét két féle Dovit Sprayt is segítségül hívtunk, ez pedig a Magic Method Spray Narancs-Hal és a Fluo-Vit Fluo Spray Fruit volt.

Miután a felcsaliztunk, jöhet a már jól ismert method kosár töltés. A Fokhagyma-Mandula jellegzetes illatát még távol hajolva a csalitól is kellőképpen lehet érezni.

És mikor már azt hittük végeztünk, jött a Spray.

Mitán ezeken a fázisokon végigmentünk, jöhetett az idei év első bedobása és ezzel megkezdődött a 2018-as szezon számunkra. Fontos megemlítenem, hogy Zozo jóval a mélyebb víz fele dobált, mint én. Az első kapásra meglepően keveset, mindössze 20 percet kellett várni. Szokás szerint Zolinál sült el az egyik bot, rendes húzós kapással jelentkezett rajta a kíváncsi érdeklődő. Már majdnem a partnál volt, amikor észrevettem, hogy kiegyenesedett a botom vége, így a merítés helyett saját halam fárasztását választottam. Nem telt el két perc sem, láttam hogy Zozo kiszedte a potykáját, mikor elhúzta a másik botomat is valami. Zozot kértem meg, hogy vágjon be, míg megmerítem a halamat és kiszabadítom a horgot a szájából. Egy jóképű , másfél kilós tükrös ponty lett az idei első halam, azaz az idei FIRST BLOOD. Gyorsan átvettem a másik botom és izgatottan fárasztottam a halat. Teljes eksztázisban voltam, hisz ilyen körülmények között négy botból három ne ázzon szinte felfoghatatlan. És végre megpillantottam a fárasztott jószágot, ami nem volt más, mint egy tok. Behúztam az első pecámon az első idei tokomat is.

Hát ránézve a bölcsőre kissé zsúfolt volt, de egy fotó erejéig rendeztük benne a sorokat.

Visszaengedést követően a felhők mögül előbújt a nap, és ezzel minden megváltozott. A csendet Zozo egy-egy potykája törte meg, de ezek se rendszerességgel jöttek. A szél néha-néha lágyan jelezte, hogy itt van és hol szemből, hol oldalról fújt. Ahogy múlt az idő a kapások is alább hagytak, illetve megkezdődtek az idei halvesztések a fárasztások során. Zozonak 4, míg nekem 2 egymás utáni kapást követően gondoltak úgy, hogy mégse teszik tiszteletüket a bölcsőben. Zozo legszebb hala pakolás előtt egy jó fél órával jelentkezett. A szép telipikkelyes ponty elég magabiztos húzós kapással hívta fel magára a figyelmünket, majd szép lassan ki is jött.

Mire összepakoltunk remek idő lett, rendesen elcsodálkoztunk, hogy februárt írunk és nem márciust. Hazafele a kocsikban levontuk a konzekvenciát és két dolgot állapítottunk meg. Az egyik hogy a Dovit ismét remek dolgokkal rukkolt elő. A legjobbnak ma a Fokhagyma-Mandula bizonyult, többek között a tokot is ez a csali csalta lépre. Teljesen meg voltunk elégedve ismét a márkával. A másik dolog, amiben megegyeztünk, hogy reszkessenek a halak, mert Zozo és Laco idén is rajta lesz, hogy minél többször horogra csalja őket!

Írás: Lacoking, képek: Lacoking és Zozo

 

 

 

 
 
 
Most itt vannak
Lacoking
szerkesztő
 
 
Eddig 1 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
2

Gratulálok!

Sajnos Vas és Zala megyében még a tél az Úr!

 

 
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Videók

 

Ajánló

 

Események

 
  Bandesz nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/4 versenyre 35 perce
  Bandesz nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/3 versenyre 35 perce
  Bandesz nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/2 versenyre 35 perce
  segal nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/4 versenyre 1 órája
  eprekike nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/4 versenyre 1 órája
  eprekike nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/2 versenyre 1 órája
  segal nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/3 versenyre 1 órája
  segal nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/2 versenyre 1 órája
  Zerta nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/4 versenyre 3 órája
  Zerta nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/2 versenyre 3 órája
  jmaresz nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/2 versenyre 3 órája
  Zerta nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/1 versenyre 18 órája
  MPeter nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/1 versenyre 21 órája
  Verle Kata nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/1 versenyre 22 órája
 
 
 
Írok a HALATra
Balogh Laci Felkerültek a Methodozás Mesterei I. fordulójának az eredményei!
0 hozzászólás
Doki Mit gondolhat aki kitesz ide a falra egy versenyhirdetést úgy, hogy egy szót se szól nekünk? Vajon látta az oldalt?
0 hozzászólás
fugitive Tisztelt Szervező Urak! Nagy kérés lenne, hogy aki a Halat.hu oldalon szervez versenyt, az töltse fel legyen szíves az eredményeket is oda? Szinte senki nem teszi meg - pedig jól áttekinthető és nyomon követhető lenne. Főként a sorozatoknál.
1 hozzászólás
Roland Osztermann sziasztok a Mai Mobydick 2. feeder Adventurs super kupa eredmányét hol találom??

3 hozzászólás
Attila Szekszárdi Hévízgyörki KIFOGLAK TÓ!
0 hozzászólás
feederadventures Sziasztok. Sajnos a Feeder Adventures Moby Kupa elmarad ,mert a jég még nem adta meg magát.
Sajnálom,és ne feledjétek a jövő hét már biztosan a versenyekről szól majd !

0 hozzászólás
Olivver Sziasztok!
Tudtok vmit a márc. 10-én megrendezésre kerülő Feeder Adventures versenyről? Elmarad vagy még nem tudni?

4 hozzászólás
László Dobrotka Szerettem volna hozzáadni a zalalövői Borostyán tavat, ahol horgászegyesületünk a Borostyán HE várja szeretettel a horgászokat . A Campingben sátor, lakókocsi elhelyezés lehetősége , kultúrált faházak és étterem állnak a vendégek rendelkezésére. www. zalalovohorgaszto.hupont.hu Dobrotka László 30-4331022

1 hozzászólás
Olivver Sziasztok!
Kérdésem az lenne, h a Moby Nagy Nevelő taván mivel etet a gazda? Tudja vki? Kukorica alapú, vagy halliszt alapú lehet a takarmány?

3 hozzászólás
Bodó György Sziasztok!
Sajnos a Pető intézeti versenyen nem tudok ott lenni, de ha nektek jó és adtok egy bankszámla számot szívesen elutalnám azt az összeget, amit a versenyre szántam.

1 hozzászólás