Rendezvények

 
Moby dick horgásztó
2018. szeptember 29.
Nevezők: 49
Rendező: Pecasarok
Moby dick horgásztó
2018. szeptember 29.
Nevezők: 17
Rendező: Szekeres Tibor
Délpesti Horgásztó
2018. szeptember 30.
Nevezők: 24
Rendező: Pop Attila
Préri horgásztó
2018. október 06.
Nevezők: 30
Rendező:
Préri horgásztó
2018. október 07.
Nevezők: 63
Rendező: Halat.hu
2018. október 07.
Nevezők: 0
Rendező: Oláh Tamás
Moby dick horgásztó
2018. október 07.
Nevezők: 7
Rendező: Benyus Laci
 

Partnereink

 

 

 


Ajánló

 

Galéria és képek

 
 301   0
 
 
 242   0
 
 211   0
 
 
 251   0
 
 298   0
 
 
 347   0
 

Szavazás

 

  ho-ho feltöltött egy képet a galériájába. 1 órája
 
 

Friss hírek

 
Élménybeszámoló   2018. február 17.   1 hozzászólás
 

Végre eljött számomra az új év legjobban várt eseménye, az első horgászat!

Sok gyártó előrukkolt az újdonságaival és ilyenkor bizony el-el csábulok egy-egy számomra fantáziadús újdonságra. Ez idén se volt másképp. Miután beszereztem a friss csaliarzenált alig vártam, hogy kijussak és lássam, mit is tudnak éles körülmények között. Az eredmény számomra nagyon jó volt és mint mindig az újdonságokat, ezúttal is Zozo barátommal teszteltem.

Egy enyhébb hétvégi előrejelzésnek köszönhetően megcéloztuk a február második hétvégéjét egy remek lazulós, feltöltődős pecára. Mindkettőnkre ránkfért a nyugalom, és a tervek szerint reggel megegyeztünk, hogy örülünk, ha 1-1 halig eljutunk. Amint kiszálltunk és elfoglaltuk a tett helyszínét, ránéztem a hőmérőre és láttam, hogy 0 fok van. A tervezett stratégiát nem borítja fel, miszerint kétféle pellet alappal és több újdonság letesztelésével csaljuk horogra úszkáló barátainkat. Az első alap egy Dovit Natur Magic Method pellet volt, ami kellőképpen halas jelleggel odacsábíthatja a pontyokat a csalihoz.

A második alap a Zozo által ingen kedvelt Dovit Narancs-Hal Magic Method pellet, mely szintén jellegzetes aromájával nem csak a halaknak lehet csábító, de sokszor mi is elgondolkodunk, vajon milyen jó íze is lehet...

Három csalit szemeltünk ki az újdonságok közül, amik igen ígéretesnek tűntek elsőre. Ezek pedig a Dovit All in Waffter Chili-Krill, Fokhagyma-Mandula és Eper-Méz 5 mm változatai voltak. Mindhárom csali első szimatra adja azt a kellemes íz harmóniát, ami fel van tüntetve. Jó persze, a Chili-Krill egy ember számára igen büdös jellegű, így annyira nem kellemes, de bíztató az intenzitása, és a halak általában nagyon kedvelik.

Megspékelve az etetőnket és a csali vonzerejét két féle Dovit Sprayt is segítségül hívtunk, ez pedig a Magic Method Spray Narancs-Hal és a Fluo-Vit Fluo Spray Fruit volt.

Miután a felcsaliztunk, jöhet a már jól ismert method kosár töltés. A Fokhagyma-Mandula jellegzetes illatát még távol hajolva a csalitól is kellőképpen lehet érezni.

És mikor már azt hittük végeztünk, jött a Spray.

Mitán ezeken a fázisokon végigmentünk, jöhetett az idei év első bedobása és ezzel megkezdődött a 2018-as szezon számunkra. Fontos megemlítenem, hogy Zozo jóval a mélyebb víz fele dobált, mint én. Az első kapásra meglepően keveset, mindössze 20 percet kellett várni. Szokás szerint Zolinál sült el az egyik bot, rendes húzós kapással jelentkezett rajta a kíváncsi érdeklődő. Már majdnem a partnál volt, amikor észrevettem, hogy kiegyenesedett a botom vége, így a merítés helyett saját halam fárasztását választottam. Nem telt el két perc sem, láttam hogy Zozo kiszedte a potykáját, mikor elhúzta a másik botomat is valami. Zozot kértem meg, hogy vágjon be, míg megmerítem a halamat és kiszabadítom a horgot a szájából. Egy jóképű , másfél kilós tükrös ponty lett az idei első halam, azaz az idei FIRST BLOOD. Gyorsan átvettem a másik botom és izgatottan fárasztottam a halat. Teljes eksztázisban voltam, hisz ilyen körülmények között négy botból három ne ázzon szinte felfoghatatlan. És végre megpillantottam a fárasztott jószágot, ami nem volt más, mint egy tok. Behúztam az első pecámon az első idei tokomat is.

Hát ránézve a bölcsőre kissé zsúfolt volt, de egy fotó erejéig rendeztük benne a sorokat.

Visszaengedést követően a felhők mögül előbújt a nap, és ezzel minden megváltozott. A csendet Zozo egy-egy potykája törte meg, de ezek se rendszerességgel jöttek. A szél néha-néha lágyan jelezte, hogy itt van és hol szemből, hol oldalról fújt. Ahogy múlt az idő a kapások is alább hagytak, illetve megkezdődtek az idei halvesztések a fárasztások során. Zozonak 4, míg nekem 2 egymás utáni kapást követően gondoltak úgy, hogy mégse teszik tiszteletüket a bölcsőben. Zozo legszebb hala pakolás előtt egy jó fél órával jelentkezett. A szép telipikkelyes ponty elég magabiztos húzós kapással hívta fel magára a figyelmünket, majd szép lassan ki is jött.

Mire összepakoltunk remek idő lett, rendesen elcsodálkoztunk, hogy februárt írunk és nem márciust. Hazafele a kocsikban levontuk a konzekvenciát és két dolgot állapítottunk meg. Az egyik hogy a Dovit ismét remek dolgokkal rukkolt elő. A legjobbnak ma a Fokhagyma-Mandula bizonyult, többek között a tokot is ez a csali csalta lépre. Teljesen meg voltunk elégedve ismét a márkával. A másik dolog, amiben megegyeztünk, hogy reszkessenek a halak, mert Zozo és Laco idén is rajta lesz, hogy minél többször horogra csalja őket!

Írás: Lacoking, képek: Lacoking és Zozo

 

 

 

 
 
 
Most itt vannak
Lacoking
szerkesztő
 
 
Eddig 1 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
2

Gratulálok!

Sajnos Vas és Zala megyében még a tél az Úr!

 

 
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Videók

 

Ajánló

 

Események

 
  ho-ho feltöltött egy képet a galériájába. 1 órája
  ho-ho hozzászólt ho-ho állapotához. 1 órája
  Szentirmai Zsolti nevezett a 14. Éves Benyus Kupa versenyre 3 órája
  Balogh Laci hozzászólt ho-ho állapotához. 4 órája
  Balogh Laci nevezett a 14. Éves Benyus Kupa versenyre 4 órája
  papplaci87 nevezett a Feeder Adventures Préri Light Kupa versenyre 7 órája
  gzsolo nevezett a 14. Éves Benyus Kupa versenyre 8 órája
  Dániel Fiar nevezett a Feeder Adventures SZUPERKUPA 2018 VI. versenyre 12 órája
 
 
 
Írok a HALATra
ho-ho Esti vendég 7kg52dkg 014 előke 14es horog!!!
0 hozzászólás
ho-ho Szép napot holnap horgászat!!!!
2 hozzászólás
ho-ho Szép reggelt jövő héten kedden horgászat alig várom
0 hozzászólás
papplaci87 Sziasztok! A hétvégi Palotavárosi Felsőn megrendezésre kerülő Atomix kupán nem tudok résztvenni, legyetek szívesek a nevezésemet törölni! Köszönömszépen előre is!
3 hozzászólás
ho-ho Szép napot tegnapi hal-ász horgászat eredménye :
0 hozzászólás
Balogh Laci A Halat.hu-Dovit Methodozás Mesterei 3. fordulójának eredményei felkerültek a helyükre!
0 hozzászólás
ho-ho Ma kedvenc zárt tárózón keszegezés feederel!!!
0 hozzászólás
ho-ho Szép estét na már csak 2nap és horgászat Gyöngyöshalászon Hal-ász halastón igazi angolos tó gazdag halálományal!!!
0 hozzászólás
ho-ho Szép estét picit elgondolkodtató hogy hová fejlődött a horgászat!! Sokan sokk féle módon üzik ezt a sportot de legtöbb ember elfelejti honnan indult! Nem tutd örülni apró halnak egy spiccbotal a feeder horgászatot össze téveszti a bojlis módszerel végülis szinte úgyan az csak finomabban!! A hal neki a 10+ponty ha kisseb jön azt sajnos láttam hogy majdhogynem lerugja horogrol mert azal nem lehet pózolni a fosbookon! Fiatal horgász meg ezt tartya normálisnak! Remek! Kimegyek klasszikus feeder horgászatra meg eretneként nézznek rám meg gunyolodnak rajtam sajnos kis hazánkban enyi horgásztársadalom tisztelt a kivételnek!!
3 hozzászólás
Kovács László Ráckeve Sajnos a Dovit Methodozás mesteri 3. versenyét családi okok miatt lemondom.
1 hozzászólás