Rendezvények

 
Keve horgásztó
2018. március 24.
Nevezők: 24
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. március 24.
Nevezők: 74
Rendező: Pecasarok
Moby dick horgásztó
2018. március 31.
Nevezők: 75
Rendező: Szekeres Tibor
Moby dick horgásztó
2018. április 08.
Nevezők: 51
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. április 08.
Nevezők: 30
Rendező: Benyus Laci
Moby dick horgásztó
2018. április 14.
Nevezők: 31
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. április 14.
Nevezők: 26
Rendező: Szekeres Tibor
 

Partnereink

 

 

 


Ajánló

 

Galéria és képek

 
 180   0
 
 
 368   0
 
 267   0
 
 
 257   0
 
 275   0
 
 
 159   0
 

Szavazás

 

  Tibcsi_88 nevezett a Húsvét Kupa versenyre 9 órája
 
 

Friss hírek

 
Élménybeszámoló   2018. február 17.   1 hozzászólás
 

Végre eljött számomra az új év legjobban várt eseménye, az első horgászat!

Sok gyártó előrukkolt az újdonságaival és ilyenkor bizony el-el csábulok egy-egy számomra fantáziadús újdonságra. Ez idén se volt másképp. Miután beszereztem a friss csaliarzenált alig vártam, hogy kijussak és lássam, mit is tudnak éles körülmények között. Az eredmény számomra nagyon jó volt és mint mindig az újdonságokat, ezúttal is Zozo barátommal teszteltem.

Egy enyhébb hétvégi előrejelzésnek köszönhetően megcéloztuk a február második hétvégéjét egy remek lazulós, feltöltődős pecára. Mindkettőnkre ránkfért a nyugalom, és a tervek szerint reggel megegyeztünk, hogy örülünk, ha 1-1 halig eljutunk. Amint kiszálltunk és elfoglaltuk a tett helyszínét, ránéztem a hőmérőre és láttam, hogy 0 fok van. A tervezett stratégiát nem borítja fel, miszerint kétféle pellet alappal és több újdonság letesztelésével csaljuk horogra úszkáló barátainkat. Az első alap egy Dovit Natur Magic Method pellet volt, ami kellőképpen halas jelleggel odacsábíthatja a pontyokat a csalihoz.

A második alap a Zozo által ingen kedvelt Dovit Narancs-Hal Magic Method pellet, mely szintén jellegzetes aromájával nem csak a halaknak lehet csábító, de sokszor mi is elgondolkodunk, vajon milyen jó íze is lehet...

Három csalit szemeltünk ki az újdonságok közül, amik igen ígéretesnek tűntek elsőre. Ezek pedig a Dovit All in Waffter Chili-Krill, Fokhagyma-Mandula és Eper-Méz 5 mm változatai voltak. Mindhárom csali első szimatra adja azt a kellemes íz harmóniát, ami fel van tüntetve. Jó persze, a Chili-Krill egy ember számára igen büdös jellegű, így annyira nem kellemes, de bíztató az intenzitása, és a halak általában nagyon kedvelik.

Megspékelve az etetőnket és a csali vonzerejét két féle Dovit Sprayt is segítségül hívtunk, ez pedig a Magic Method Spray Narancs-Hal és a Fluo-Vit Fluo Spray Fruit volt.

Miután a felcsaliztunk, jöhet a már jól ismert method kosár töltés. A Fokhagyma-Mandula jellegzetes illatát még távol hajolva a csalitól is kellőképpen lehet érezni.

És mikor már azt hittük végeztünk, jött a Spray.

Mitán ezeken a fázisokon végigmentünk, jöhetett az idei év első bedobása és ezzel megkezdődött a 2018-as szezon számunkra. Fontos megemlítenem, hogy Zozo jóval a mélyebb víz fele dobált, mint én. Az első kapásra meglepően keveset, mindössze 20 percet kellett várni. Szokás szerint Zolinál sült el az egyik bot, rendes húzós kapással jelentkezett rajta a kíváncsi érdeklődő. Már majdnem a partnál volt, amikor észrevettem, hogy kiegyenesedett a botom vége, így a merítés helyett saját halam fárasztását választottam. Nem telt el két perc sem, láttam hogy Zozo kiszedte a potykáját, mikor elhúzta a másik botomat is valami. Zozot kértem meg, hogy vágjon be, míg megmerítem a halamat és kiszabadítom a horgot a szájából. Egy jóképű , másfél kilós tükrös ponty lett az idei első halam, azaz az idei FIRST BLOOD. Gyorsan átvettem a másik botom és izgatottan fárasztottam a halat. Teljes eksztázisban voltam, hisz ilyen körülmények között négy botból három ne ázzon szinte felfoghatatlan. És végre megpillantottam a fárasztott jószágot, ami nem volt más, mint egy tok. Behúztam az első pecámon az első idei tokomat is.

Hát ránézve a bölcsőre kissé zsúfolt volt, de egy fotó erejéig rendeztük benne a sorokat.

Visszaengedést követően a felhők mögül előbújt a nap, és ezzel minden megváltozott. A csendet Zozo egy-egy potykája törte meg, de ezek se rendszerességgel jöttek. A szél néha-néha lágyan jelezte, hogy itt van és hol szemből, hol oldalról fújt. Ahogy múlt az idő a kapások is alább hagytak, illetve megkezdődtek az idei halvesztések a fárasztások során. Zozonak 4, míg nekem 2 egymás utáni kapást követően gondoltak úgy, hogy mégse teszik tiszteletüket a bölcsőben. Zozo legszebb hala pakolás előtt egy jó fél órával jelentkezett. A szép telipikkelyes ponty elég magabiztos húzós kapással hívta fel magára a figyelmünket, majd szép lassan ki is jött.

Mire összepakoltunk remek idő lett, rendesen elcsodálkoztunk, hogy februárt írunk és nem márciust. Hazafele a kocsikban levontuk a konzekvenciát és két dolgot állapítottunk meg. Az egyik hogy a Dovit ismét remek dolgokkal rukkolt elő. A legjobbnak ma a Fokhagyma-Mandula bizonyult, többek között a tokot is ez a csali csalta lépre. Teljesen meg voltunk elégedve ismét a márkával. A másik dolog, amiben megegyeztünk, hogy reszkessenek a halak, mert Zozo és Laco idén is rajta lesz, hogy minél többször horogra csalja őket!

Írás: Lacoking, képek: Lacoking és Zozo

 

 

 

 
 
 
Most itt vannak
Lacoking
szerkesztő
 
 
Eddig 1 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
2

Gratulálok!

Sajnos Vas és Zala megyében még a tél az Úr!

 

 
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Videók

 

Ajánló

 

Események

 
  Tibcsi_88 nevezett a Húsvét Kupa versenyre 9 órája
  zsolt nevezett a 14. MATCH KUPA versenyre 10 órája
  Cseh Tamás nevezett a Feeder Adventures Dream Fish Challenge versenyre 13 órája
  Isti0725 nevezett a Páros Kupa II. versenyre 14 órája
  keman nevezett a Pecasarok Keszthely- Garbolino Feeder Challenge versenyre 17 órája
  sullo77 nevezett a Pecasarok Keszthely- Garbolino Feeder Challenge versenyre 20 órája
  sullo77 nevezett a Feeder Adventures Team Challenge versenyre 20 órája
  sullo77 nevezett a Feeder Adventures SZUPERKUPA 2018 II. versenyre 21 órája
  davidmarth nevezett a 14. MATCH KUPA versenyre 21 órája
  gezupapi nevezett a Feeder Adventures SZUPERKUPA 2018 II. versenyre tegnap
 
 
 
Írok a HALATra
feederadventures Sziasztok. Sajnos a Feeder Adventures Moby Kupa elmarad ,mert a jég még nem adta meg magát.
Sajnálom,és ne feledjétek a jövő hét már biztosan a versenyekről szól majd !

0 hozzászólás
Olivver Sziasztok!
Tudtok vmit a márc. 10-én megrendezésre kerülő Feeder Adventures versenyről? Elmarad vagy még nem tudni?

4 hozzászólás
László Dobrotka Szerettem volna hozzáadni a zalalövői Borostyán tavat, ahol horgászegyesületünk a Borostyán HE várja szeretettel a horgászokat . A Campingben sátor, lakókocsi elhelyezés lehetősége , kultúrált faházak és étterem állnak a vendégek rendelkezésére. www. zalalovohorgaszto.hupont.hu Dobrotka László 30-4331022

1 hozzászólás
Olivver Sziasztok!
Kérdésem az lenne, h a Moby Nagy Nevelő taván mivel etet a gazda? Tudja vki? Kukorica alapú, vagy halliszt alapú lehet a takarmány?

3 hozzászólás
Bodó György Sziasztok!
Sajnos a Pető intézeti versenyen nem tudok ott lenni, de ha nektek jó és adtok egy bankszámla számot szívesen elutalnám azt az összeget, amit a versenyre szántam.

1 hozzászólás
Doki Préri étteremben vehettek FeHoVa jegyet 1 900,-
0 hozzászólás
olaszlo T. Horgaszjegy.hu!
ugyfelszolgalat@horgaszjegy.hu

Megint oda lyukadtunk ki, hogy átvernek, lenyúlnak , hülyének néznek bennünket tisztességes sporthorgászokat! NINCS VERSENYKÁRTYA!? Miért nincs?! Mert trehány és felületes a kibocsájtó?! A 2018. január 1-től érvényes kedvezményes országos sporthorgász jegy kiváltásának "feltétele" a versenykártya megléte?! Versenykártya meg nincs, nem lehet kapni, mert állítólag megváltoztatták a formáját!! Mikor lesz?! Majd februárban, jön a válasz?!! Reklamáljak a Horgaszjegy.hu-n?! Közben eltelik két hónap, így az egy évre szóló engedélyből máris csak 10 hónap lesz!? Így kell ezt csinálni?! A hülye horgász meg mit reklamál?! Felháborító és undorító ez a felületes és trehány ügyintézés!? Kifogás az van, versenykártya az nincs?! Meddig lesz ez így?! Addig, amíg a felelősöket el nem zavarják!! Reméljük már nem sokáig?!
T. Illetékes?!
Kérem tájékoztasson, mikor, hol és hogyan lesz, lehet igényelni, vásárolni 2018 évre érvényes versenykártyát?!
Miskolc, 2018. január 29.
Üdvözlettel.
Oláh László, mezei sporthorgász
E-mail: olaszlo@citromail.hu

6 hozzászólás
icsengod Sziasztok üdvözlök mindenkit...
2 hozzászólás
Lacoking Helló mindenki!
A blogomban találjátok a 2017 évi Peca összefoglalómat. Remek évet zártam, de győződjetek meg róla magatok. Mindenkinek hasonló jó évet kívánok.

1 hozzászólás
Doki BUÉK mindenkinek!

2 hozzászólás