Rendezvények

 
Moby dick horgásztó
2018. szeptember 29.
Nevezők: 49
Rendező: Pecasarok
Moby dick horgásztó
2018. szeptember 29.
Nevezők: 17
Rendező: Szekeres Tibor
Délpesti Horgásztó
2018. szeptember 30.
Nevezők: 24
Rendező: Pop Attila
Préri horgásztó
2018. október 06.
Nevezők: 30
Rendező:
Préri horgásztó
2018. október 07.
Nevezők: 63
Rendező: Halat.hu
2018. október 07.
Nevezők: 0
Rendező: Oláh Tamás
Moby dick horgásztó
2018. október 07.
Nevezők: 7
Rendező: Benyus Laci
 

Partnereink

 

 

 


Ajánló

 

Galéria és képek

 
 258   0
 
 
 213   0
 
 290   0
 
 
 404   0
 
 246   0
 
 
 232   0
 

Szavazás

 

  ho-ho feltöltött egy képet a galériájába. 2 órája
 
 

Friss hírek

 
Egyéb   2018. február 20.   0 hozzászólás
 

Sokszor az az érzésem, hogy már rég kitaláltak mindent amit ki lehet. Aztán egyszer csak meglátok valamit és a fejemhez kapok.

Kedves barátommal sokat horgásztam és vadásztam együtt, de az élet messzebb sodort minket egymástól. A horgászatban is új irányt vett és a pergetés lett a nagy szerelme. Évente csak párszor találkozunk már, de vissaztérően mesélt nekem egy horászattal kapcsolatos ötletéről. Több dolgot gondoltam erről: jó ötlet lehet, de nem lesz belőle semmi, ha lesz is, kicsi az esély, hogy élvezetesre meg lehet csinálni, de bíztam benne, hogy sikerül, hisz kedves barátom ötlete és kinek drukkoljunk bármibe is ha nem családunknak és barátainknak. 

Aztán elkészült, eltelt pár év az eslő ötlettől, de egy napon kaptam egy linket és megláttam az oldalt: egyszerű érhető felület, könnyne kezelhető, jó kerseő és ami a legfontosabb horgászat és halak mindenhol. Azonnal regisztráltam és mire észrevettem magam már fogást töltöttem fel és infókat vettem a kezdő krediteimmel. Hatalmas kattintgatásba keveredtem, pedig még alig volt fent valami az oldalon. Azóta követem az eseményekt és mostanra olyan szakaszba érkezett az oldal, hogy már igazán érdemes megnézni. A Facebook oldalukon még verseyn is van, ami teljesen más mint amihez itt szokhattatok, azt is érdemes megnézni. De hogy pontosan mit is tud és mi is ez, ennek elmondására maga az oldal megálmodója a leghivatottab, olvassátok hát az ő sorait:

Mivel fogtad? Hol fogtad? Milyen botot, zsinórt, csalit, stb. használsz?

Ezek a leggyakrabban ismételt kérdések, mióta néhány szebb fogásom, (mint például a képen lévő csuka) a nagyobb publicitást kapott.

Azt gondolom, hogy a halfogás sikere rengeteg mindentől függ, amiből a legtöbbet nem tudjuk befolyásolni. Ilyen például az időjárás, a vízállás, vagy a halak kapókedve. Ezekhez alkalmazkodnunk kell . Van azonban nagyon sok kisebb-nagyobb dolog, amivel elősegíthetjük a sikert. Ilyen a használt felszerelés, a kiválasztott horgászhely , a csali, az etetőanyag kiválasztása, a szerelék, vagy a csalivezetés módja.
Ezekre nincs általánosságban leírható szabály. A tapasztalataink azonban bizonyos szabályszerűségeket lassan kirajzolnak az évek során. És ahogy növekszik a tudásunk, úgy javul a sikerességünk. Ez a tanulási folyamat soha nem ér véget. A legeredményesebb versenyhorgászokkal is sokat beszélgetünk arról, hogy ki mit, miért, hogyan csinál. Még a több száz , vagy ezer vízparton töltött nap után is csak abban vagyunk egyre biztosabbak, hogy nagyon keveset tudunk. 

Egyedül összegyűjteni a sikerhez szükséges tudást rettentő lassú folyamat. Ezért a legtöbb horgász próbál információkhoz jutni. Horgászújságot, szakkönyvet vesz, a baráti beszélgetések alkalmával mások tapasztalatait is beépíti a tudásába. Ez nagyon sokat gyorsít a folyamaton.

Az Internet elterjedésével ez a folyamat még jobban felgyorsult. Blogok, online újságok, webshoppok, ömlik ránk az információ, csak győzzünk belőle válogatni. Figyelve a trendeket, egyértelműen látszik, hogy az emberek igénye az, hogy a lehető legcélirányosabban, a legrövidebb idő alatt a legtöbb információhoz jussanak hozzá. A hosszú cikkeket felváltották a rövid bejegyzések, az 1 órás videókat először a 20 percesek váltották le, ma pedig már ritka az 5 percnél hosszabb sikeres videó. Gyorsul a világ, egyre kevesebb idő jut mindenre. Személy szerint egyáltalán nem örülök ennek, de megállítani nincs esély…

A legújabb tudásbázisok a csoportok. Gombamód nőnek ki, több tízezer embert gyűjtő horgász csoportok. Figyelem az itteni hírfolyamokat. Rengeteg hasznos információt lehet tanulni innen. Sokszor még egy-egy verseny felkészülésben is komoly szerepet játszik az itt található információk összegyűjtése.

Rengeteg helyről szerezhető hasznos információ, de mindegyiknek láttam a hiányosságát. A blogok, cikkek, videók mindig csak 1 ember véleményét és tapasztalatát hordozzák. Általános igazságok márpedig a horgászatban nincsenek. Több ezer csukát fogtam már, és mégis egy új vizen, nem biztos, hogy az így felhalmozott tudás a leghasznosabb. Előfordult, hogy úgy találtam meg a halfogáshoz vezető utat, hogy megfogadtam egy fiatal srác tanácsát, aki ott előttem fogta élete első csukáját. Hiába tudtam sokkal többet nála a csukázásról, az adott napon, ott tudott olyat mutatni, ami jobban működött.

A közösségi oldalak ebből a szempontból már sokkal jobbak. Rengeteg ember, rengeteg tapasztalat gyűlik itt össze. És pont ez a hátrányuk is. Nem lehet struktúrálni a dolgokat, nem lehet eredményesen keresni az információk között. Ha pl. én holnap a Velencei tavon szeretnék süllőzni, akkor szeretném a téli velencei tavon fogott süllőkhöz kapcsolódó csalikat és csalivezetési tippeket átnézni. Ha a google-be írom be, van 1-2 találat, pár évekkel ezelőtti cikkben. Az arcoskönyvben pedig több százezer bejegyzést kellene áttekernem, hogy 1-2 ilyen infót találjak. Erre nincs időm.

Kellene egy olyan oldal, ahol mindenki megoszthatja a tapasztalatait röviden, struktúráltan, tömören és lényegretörően. Itt így a közösségi tudás összegyűlhetne, és akkor már csak azt kellene megoldani, hogy könnyen lehessen keresni időszakra, vízterületre, horgászmódszerre, halfajra, stb.

lyen hasznos oldal nem volt. Eddig… 

fishinfobay.com ezt a célt tűzte ki maga elé. Lehetőséget adni a gyors, hatékony tudásmegosztásra, és a tudás rendszerezésére, átadására. 

Gyertek, csatlakozzatok a közösségünkhöz, tanuljatok, tanítsatok másokat kölcsönösségi alapon. Szerintem már most is érdemes böngészni az oldalon, de minden fejlesztési ötletet szívesen fogadunk, hisz nem csak a horgásztudásunk, de az oldal is folyamatos fejlesztés alatt áll….

 

 
Címkék: fishinfobay
 
 
Most itt vannak
Kapcsolódó cikkek
Doki
szerkesztő
 
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Videók

 

Ajánló

 

Események

 
  ho-ho feltöltött egy képet a galériájába. 2 órája
  ho-ho hozzászólt ho-ho állapotához. 2 órája
  Szentirmai Zsolti nevezett a 14. Éves Benyus Kupa versenyre 4 órája
  Balogh Laci hozzászólt ho-ho állapotához. 5 órája
  Balogh Laci nevezett a 14. Éves Benyus Kupa versenyre 5 órája
  papplaci87 nevezett a Feeder Adventures Préri Light Kupa versenyre 7 órája
  gzsolo nevezett a 14. Éves Benyus Kupa versenyre 9 órája
  Dániel Fiar nevezett a Feeder Adventures SZUPERKUPA 2018 VI. versenyre 13 órája
 
 
 
Írok a HALATra
ho-ho Esti vendég 7kg52dkg 014 előke 14es horog!!!
0 hozzászólás
ho-ho Szép napot holnap horgászat!!!!
2 hozzászólás
ho-ho Szép reggelt jövő héten kedden horgászat alig várom
0 hozzászólás
papplaci87 Sziasztok! A hétvégi Palotavárosi Felsőn megrendezésre kerülő Atomix kupán nem tudok résztvenni, legyetek szívesek a nevezésemet törölni! Köszönömszépen előre is!
3 hozzászólás
ho-ho Szép napot tegnapi hal-ász horgászat eredménye :
0 hozzászólás
Balogh Laci A Halat.hu-Dovit Methodozás Mesterei 3. fordulójának eredményei felkerültek a helyükre!
0 hozzászólás
ho-ho Ma kedvenc zárt tárózón keszegezés feederel!!!
0 hozzászólás
ho-ho Szép estét na már csak 2nap és horgászat Gyöngyöshalászon Hal-ász halastón igazi angolos tó gazdag halálományal!!!
0 hozzászólás
ho-ho Szép estét picit elgondolkodtató hogy hová fejlődött a horgászat!! Sokan sokk féle módon üzik ezt a sportot de legtöbb ember elfelejti honnan indult! Nem tutd örülni apró halnak egy spiccbotal a feeder horgászatot össze téveszti a bojlis módszerel végülis szinte úgyan az csak finomabban!! A hal neki a 10+ponty ha kisseb jön azt sajnos láttam hogy majdhogynem lerugja horogrol mert azal nem lehet pózolni a fosbookon! Fiatal horgász meg ezt tartya normálisnak! Remek! Kimegyek klasszikus feeder horgászatra meg eretneként nézznek rám meg gunyolodnak rajtam sajnos kis hazánkban enyi horgásztársadalom tisztelt a kivételnek!!
3 hozzászólás
Kovács László Ráckeve Sajnos a Dovit Methodozás mesteri 3. versenyét családi okok miatt lemondom.
1 hozzászólás