Rendezvények

 
Moby dick horgásztó
2018. szeptember 29.
Nevezők: 49
Rendező: Pecasarok
Moby dick horgásztó
2018. szeptember 29.
Nevezők: 17
Rendező: Szekeres Tibor
Délpesti Horgásztó
2018. szeptember 30.
Nevezők: 24
Rendező: Pop Attila
Préri horgásztó
2018. október 06.
Nevezők: 30
Rendező:
Préri horgásztó
2018. október 07.
Nevezők: 63
Rendező: Halat.hu
2018. október 07.
Nevezők: 0
Rendező: Oláh Tamás
Moby dick horgásztó
2018. október 07.
Nevezők: 7
Rendező: Benyus Laci
 

Partnereink

 

 

 


Ajánló

 

Galéria és képek

 
 216   0
 
 
 239   0
 
 311   0
 
 
 173   0
 
 196   0
 
 
 183   0
 

Szavazás

 

  ho-ho feltöltött egy képet a galériájába. 1 órája
 
 

Friss hírek

 
Egyéb   2018. február 09.   0 hozzászólás
 

A 2018-as új Dovit termékeket bemutató cikkünk első részében főleg a csalikról volt szó, most a második részben elsősorban az etetőanyagokkal foglalkozunk.

Nagy dolog egy gyártó életében, ha egy teljesen új termékcsaláddal jön ki a piacra, mert ilyen esetben nem arról van szó hogy egy már évek óta bevált alapkeveréket ilyen-olyan aromákkal, adalékokkal felfrissítenek és ily módon szélesítik a palettát, hanem az új család azt jelenti, hogy teljesen új, az alapoktól felépített, számtalan alkalommal letesztelt és a legjobb kialakult formájában zacskóba került dologról van szó. Az idén 45 éves Dovit gondolt egy nagyot, és elhatározta hogy egy igazán prémium kategóriás etetőanyagot készít már meglévő népes rajongótáborának, illetve a leendő olyan felhasználóknak akik nem kompromisszumos megoldásokban gondolkodnak. A Prémium etetőanyagcsalád pedig pont ilyen termék. Egy pontyos és egy keszeges irányvonal alapján két-két, tehát összesen négy, egymástól markásan különböző etetőanyagról beszélhetünk. A két pontyos a Prémium Method illetve a Prémium Ponty-Kárász, a két keszeges pedig a Prémium Bodorka és Prémium Nagy Dévér. Ezek az etetőanyagok 1 kilós kiszerelésben kerülnek forgalomba.

Az hogy a csomagolás esztétikus egy dolog, de ennek a beltartalma is teljesen rendben van!

Nagy kár hogy a fénykép nem adja át az illatokat :)

A Prémium Method egy nagyon erősen, de nem bántóan halas illatú, zöldes színű, nagyon finom szemcsézetű etető, viszonylag kevés víz kell a teljes zacskó bekeveréséhez: 4 deciliter. Ha ezt betartjuk, és nem vizezzük túl, akkor egy valóban prémium minőségű etetőanyag áll majd rendelkezésünkre a vízparton. A Prémium Ponty-Kárász viszont ezzel szemben éppen hogy direkt darabos, durva szemcsés, és nyoma sincs benne a halliszt megszokott illatának, hanem inkább az édes ízek jellemzőek rá, nagy mennyiségben tartalmaz pl kendermagot és őrölt kukoricapogácsát is.

A két pontyos: Prémium Method és Prémium Ponty-Kárász

A vízbe érés után azonnal megindul a kioldódás, ha vízáramlat éri akkor pedig rögtön hatalmas felhőt képez

A Ponty-Kárász láthatóan darabosabb, de ez is azonnal  teszi a dolgát :)

A két keszeges prémium kaja közül emberi orrnak talán kellemesebb a Nagy Dévér, mert ez csaknem sütemény illatú, sok összetevőből és egy különleges aromakeverékből áll, ideális szemcsézete bármilyen etetőkosaras felhasználást vagy akár gombócozást is lehetővé tesz. A bodorkás változat egy speciális, markánsabb aromát tartalmaz, ami sok évnyi tapasztalat alapján képes ezt a halfajt valóban szelektálni.

Prémium Nagy Dévér és Prémium Bodorka

A Magic Method Pellet 900 grammos zacskókban várja gazdáit a boltokban. Többféle 2 mm átmérőjű pelletekből áll, melyeket hat különböző ízesítésben illetve egy hetedik (vagy ha úgy tetszik alap) natúr változatban vehetjük meg. Az ízek eper-hal, narancs-hal, fokhagyma-mandula, zöld kagykló, ananász-hal, vajsav hal és natúr, ami tulajdonképp egy alap, erősen halas jellegű pellet. Használata egyszerű: kiöntünk egy edénybe annyit amennyit használni szeretnénk, öntünk hozzá annyi vizet ami épp ellepi, kb egy perc után leöntjük róla az egészet, és nagyjából ezután várunk még egy percet és kész is, tölthetjük a method vagy épp a hagyományos kosárba. A hét íz a Magic Method családon belül természetesen megegyezik az etető, a horogpellet a liquid és a spray ízeivel.

Eper-hal, narancs-hal, fokhagyma-mandula, zöld kagykló, ananász-hal, vajsav hal és natúr

Tényleg csak annyit kell használat előtt nagyon egyszerűen megnedvesíteni amennyit el is horgászunk, a maradék könnyen friss marad, hiszen a zacskó símítózárral van ellátva, ami lehetővé teszi a minőségromlás nélküli tárolást felbontás után is.

Végezetül pedig kifejezetten a felhasználók kérésére került gyártásra a Dovit Kukoricatej, mely alapjában véve eredetileg egy bojlis alapanyag, amit oldódó bojlik gyúrásakor használtunk először, azonban ragacsos, ám vízben jól oldódó állaga miatt sokan manapság már etetőanyaghoz is használják sikerrel. A kukoricatej nem csak tapaszt, de aromafelhőt is képez, azonban arra figyelni kell, hogy adagolását ne vigyük túlzásba, mert ha túl sokat használunk belőle etetőnkhöz akkor nagyon nehezen fog kioldódni a kosárból. A megfelelő ajánlott mennyiség etetőanyaghoz kb 100 ml/kg, ha bojlit készítünk akkor ennek körülbelül a kétszerese. Azt talán mondanom sem kell, hogy a natúr kukoricatej illata nagyon tömény fenséges kukorica illat, de akinek ez nem elég, még eper, méz, fokhagyma, kagyló és vanília ízesítéssel is megveheti ezeket a sűrű, ragacsos fél literes kiszerelésű adalékokat.

A hat féle Kukoricatej

Szerencsére most már mindjárt itt a tavasz és mehetünk a vízpartra kipróbálni a télen kigondolt sok új ötletet, melyekhez talán segítséget adhatnak az első és a második részben bemutatott Dovit 2018-as újdonságok! Görbüljön!

Emlékeztetőül a bemutató első része: http://www.halat.hu/cikkek/egyeb/dovit-ujdonsagok-2018--1--resz_2018-02-02

Írás és képek: Balogh Laci

 

 
 
 
Most itt vannak
Balogh Laci
szerkesztő
 
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Videók

 

Ajánló

 

Események

 
  ho-ho feltöltött egy képet a galériájába. 1 órája
  ho-ho hozzászólt ho-ho állapotához. 1 órája
  Szentirmai Zsolti nevezett a 14. Éves Benyus Kupa versenyre 3 órája
  Balogh Laci hozzászólt ho-ho állapotához. 4 órája
  Balogh Laci nevezett a 14. Éves Benyus Kupa versenyre 4 órája
  papplaci87 nevezett a Feeder Adventures Préri Light Kupa versenyre 7 órája
  gzsolo nevezett a 14. Éves Benyus Kupa versenyre 8 órája
  Dániel Fiar nevezett a Feeder Adventures SZUPERKUPA 2018 VI. versenyre 12 órája
 
 
 
Írok a HALATra
ho-ho Esti vendég 7kg52dkg 014 előke 14es horog!!!
0 hozzászólás
ho-ho Szép napot holnap horgászat!!!!
2 hozzászólás
ho-ho Szép reggelt jövő héten kedden horgászat alig várom
0 hozzászólás
papplaci87 Sziasztok! A hétvégi Palotavárosi Felsőn megrendezésre kerülő Atomix kupán nem tudok résztvenni, legyetek szívesek a nevezésemet törölni! Köszönömszépen előre is!
3 hozzászólás
ho-ho Szép napot tegnapi hal-ász horgászat eredménye :
0 hozzászólás
Balogh Laci A Halat.hu-Dovit Methodozás Mesterei 3. fordulójának eredményei felkerültek a helyükre!
0 hozzászólás
ho-ho Ma kedvenc zárt tárózón keszegezés feederel!!!
0 hozzászólás
ho-ho Szép estét na már csak 2nap és horgászat Gyöngyöshalászon Hal-ász halastón igazi angolos tó gazdag halálományal!!!
0 hozzászólás
ho-ho Szép estét picit elgondolkodtató hogy hová fejlődött a horgászat!! Sokan sokk féle módon üzik ezt a sportot de legtöbb ember elfelejti honnan indult! Nem tutd örülni apró halnak egy spiccbotal a feeder horgászatot össze téveszti a bojlis módszerel végülis szinte úgyan az csak finomabban!! A hal neki a 10+ponty ha kisseb jön azt sajnos láttam hogy majdhogynem lerugja horogrol mert azal nem lehet pózolni a fosbookon! Fiatal horgász meg ezt tartya normálisnak! Remek! Kimegyek klasszikus feeder horgászatra meg eretneként nézznek rám meg gunyolodnak rajtam sajnos kis hazánkban enyi horgásztársadalom tisztelt a kivételnek!!
3 hozzászólás
Kovács László Ráckeve Sajnos a Dovit Methodozás mesteri 3. versenyét családi okok miatt lemondom.
1 hozzászólás