Rendezvények

 
Moby dick horgásztó
2018. március 03.
Nevezők: 87
Rendező: Szekeres Tibor
Moby dick horgásztó
2018. március 10.
Nevezők: 0
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. március 11.
Nevezők: 27
Rendező: Szekeres Tibor
Palotavárosi Felső tó
2018. március 16.
Nevezők: 73
Rendező: Szekeres Tibor
Moby dick horgásztó
2018. március 17.
Nevezők: 0
Rendező: Pop Attila
Keve horgásztó
2018. március 25.
Nevezők: 0
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. március 31.
Nevezők: 0
Rendező: Szekeres Tibor
 

Partnereink

 

 

 


Ajánló

 

Galéria és képek

 
 249   0
 
 
 175   0
 
 596   0
 
 
 177   0
 
 220   0
 
 
 587   0
 

Szavazás

 

  Ótott Kovács Lajos nevezett a Tavasz Kupa versenyre 10 órája
 
 

Friss hírek

 
Egyéb   2018. január 02.   0 hozzászólás
 

Horváth István, alias Kakas 2017-ben az összes halat.hu oldalon kiírt versenyek összetett bajnoka lett! Ismerjük meg őt kicsit közelebbről!

2017-ben a halat.hu oldalon kiírt összes verseny felvitt eredményei alapján is számoltunk egy bajnokságot, hasonlóan a saját rendezvények sorozatához. Ebbe végül 35 verseny számított bele, melyekre összesen 1072 nevezés érkezett. Hogy összevont eredményről beszélhessünk, minimum 10 rendezvényen kellett indulni, és az eredményekből is a 10 legjobb számított bele automatikusan. Ezek alapján a 2017-es összevont bajnok 2 helyezési pontátlaggal és 408,07 kg fogással Horváth István lett, akit a legtöbben csak Kakasnak szólítanak a parton. 

- Honnan származik a Kakas beceneved?

- Ezt még fater haverjai ragasztották rám, vagyis inkább apámtól örököltem...Annak idején ő volt az öreg Kakas, én meg a kiskakas :)

- Egy szinte kikerülhetetlen kérdés: hogyan csöppentél a horgászat világába? Még gyerekként vagy már felnőtt fejjel?

- Hogyan csöppentem a horgászat világába ? Nem volt nehéz, Csepelen születtem, és a mostani versenypályától kb 300 m-re laktunk. Apámmal sokszor lementünk horgászni, illetve levitt magával, aztán 75-ben kiköltöztünk Szigethalomra, a taksonyi hídtol 3km-re. Így ismét víz közelébe kerültem, ráadásul a szembe szomszédunk volt a szigethalmi vadásztársaság elnöke, rengeteget jártunk az erdőbe télen vadetetőket feltölteni és még vadászatokra is elvittek az öregek, azt hiszem itt a természet szeretete már végleg kialakult bennem.

- Mi a foglalkozásod?

- Foglalkozásomat illetően saját magam főnőke vagyok, fuvarozással foglakozom. Sajnos  pillanatnyilag betegállományban vagyok, úgyhogy időm rengeteg.

- Egészen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottál az amatőr versenyeken, szinte mindig kupával a kezedben végeztél. Mikor, minek a hatására keztél versenyezni?

- Hogy minek a hatására kezdtem el versenyezni? Mindig érdekelt az újdonság, aztán a média segítségével egyre többet kezdtem olvasgatni a method módszerről, főleg interneten nézegettem a videókat. Egyszer az egyik barátommal ücsörögtünk a Préri horgásztavon és felvetette mi lenne, ha kiprobálnánk egy versenyt... Hát legyen! 3-4 éve lehetett, hogy belekóstoltunk az amatőr versenyzésbe, amit nem bántam meg! Az a légkör valami más világ, nagyon tetszett és innetől nem volt megállás: új tavak, új ismerősők, remek horgászokat ismertem meg, akik mindig segítettek!

- Volt-e valami komolyabb finomszerelékes versenytapasztalatod?

- Versenytapasztalatom szinte semmi, csak lépésről-lépésre jutottam előrébb, megtanultam hogy soha nem szabad feladni, sokszor az utolsó 5 perc döntött!

 - Gondolom a horgászat mint hobbi és szenvedély szervesen része az életednek, a versenyzésen kívül milyen módszereit űzöd legszívesebben?

- Igen, szenvedéllyé alakult ki a horgászat, szinte minden hétvégén indultam valamilyen versenyen, olykor hétközben is leszaladtunk a haverokkal az Rsd-re. Ilyenkor a finom úszózás mindig szerepet játszott, volt hogy 1 fenekező bot mellett a nádszélben begumizott spiccbottal aprítottuk a keszeget és bizony volt hogy 8-as harcsát szedtem ki  spiccbottal, aztán lett is harcsapörkölt túroscsúszával...

- Az idei versenyek közül van olyan ami pozitív vagy negatív értelemben biztosan emlékezetes marad számodra?

- Hogy is mondjam, mindkettőben volt részem, de kiemelni nem tudnék egyet sem, igazából mindegyiket élveztem, a hibákból tanultam, a sikerből is, de akárhogy is sikerült már a következő versenyre készültem.

- Mint tudjuk a horgászat de különösen a versenyzés folyamatos megújulást kíván ha jó eredményt szeretnénk elérni, te honnan meríted az ihletet hogy követni tudd a szükséges változásokat?

- A jó eredmények eléréséhez sokat kell gyakorolni, így amikor tehetem a vízen vagyok. Probálgatom a csalikat, etetőanyagokat, amikor nem, akkor pedig internet, hiszen ma már rengeteg segítség van a jó eredmény eléréséhez.

- Ha valaki szeretné elkezdeni az amatőr versenyzést, és tőled kérne tanácsot hogyan, miként fogjon hozzá, mit javasolnál?

- Azt hogy mindenképp probálja meg, pénzt, időt ne sajnálja, tájékozódjon és horgásszon. A kitartás előbb-utóbb mindenképp meghozza az eredményt.

- A horgászaton kívül van még más szabadidős tevékenységed is ?

- Más hobbim nincs, a horgászat kitölti az összes szabadidőmet.

- Te szívesen osztassz meg „versenytitkokat” vagy inkább takargatod őket?

- Sokszor ül mellettem olyan spori, aki megkérdezi mit csinálok hogy nekem jön neki pedig nem...Nem szoktam titkolózni, elmondom, hisz úgyis látja ha pl ragasztott csontival nyomom, akkor meg szerintem fölösleges csak hümmögni...Szóval szoktam segiteni ha tudok, mert nekem is szoktak.

Végezetül: én is hallottam a szomorú hírt ami veletek kapcsolatban történt, olvastam is az indoklást, de bízom benne hogy találtok megoldást! Szerettem a halat.hu versenyeket, például egyszerű és nyomonkövethető volt a nevezés és midig rendben lement a verseny.

- Köszönöm a beszélgetést, még egyszer gratulálok a kiegyensúlyozott és kiváló eredményekhez, és kívánom hogy hasonló legyen a folytatás 2018-ban is!

Emlékeztetőül a 2017-es versenyek összetett eredménylistája:

http://www.halat.hu/versenysorozatok/2017-es-versenyek-sorozata-2017-12-12/eredmenyek/

 

Írás: Balogh Laci, képek: Horváth István archívuma

 

 

 

 
 
 
Most itt vannak
Balogh Laci
szerkesztő
 
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Videók

 

Ajánló

 

Események

 
  Ótott Kovács Lajos nevezett a Tavasz Kupa versenyre 10 órája
  szabibakter nevezett a Tavasz Kupa versenyre 21 órája
  gyuribajnok nevezett a Páros Kupa II. versenyre 22 órája
  kedveli a(z) Idén ismét horgásztábor című cikket. tegnap
  szekeres28 nevezett a Tavasz Kupa versenyre tegnap
  krizo0527 nevezett a Páros Kupa I. versenyre tegnap
  Holczi ismerősnek jelölte Dunaizsolt-t.
  Holczi ismerősnek jelölte Kiss Sándor-t.
  davidmarth nevezett a Tavasz Kupa versenyre tegnap
  Dorián Skultéti nevezett a Tavasz Kupa versenyre tegnap
  kertet36 nevezett a Páros Kupa II. versenyre 2 napja
  Pap Eszter nevezett a Tavasz Kupa versenyre 2 napja
  Krár Imi nevezett a Tavasz Kupa versenyre 2 napja
  Tucsányi István nevezett a Szezonnyitó Kupa versenyre 2 napja
  papamaci64 nevezett a Szezonnyitó Kupa versenyre 2 napja
 
 
 
Írok a HALATra
icsengod Sziasztok üdvözlök mindenkit...
2 hozzászólás
Lacoking Helló mindenki!
A blogomban találjátok a 2017 évi Peca összefoglalómat. Remek évet zártam, de győződjetek meg róla magatok. Mindenkinek hasonló jó évet kívánok.

1 hozzászólás
Doki BUÉK mindenkinek!

2 hozzászólás
Doki Hát vége! Sokszor fáradtan és nehezen indulok neki egy versenynek, de kicsit sajnálom, hogy sokáig most nincs. Lehet megszerettem a versenyeket :-)
5 hozzászólás
A Gyulay István Sziasztok a szuret kupa 3 rol leiratkoznek de nem megy huzzatok le legyszives. Köszi
1 hozzászólás
Doki Hát holnap kénytelen vagyok pecázni egyet! Végül is csak egy kicsivel kéne többet fogni mint a második. :-)
0 hozzászólás
Rom131313 Roman Wojciechowski
0 hozzászólás
Doki Indulhat az őszi szezon? :-)
0 hozzászólás
tga81 Szervusztok! Kérem szépen, segítsetek az országos methodfeeder versenyszabályzat két pontját megérten, mert ez lesz a releváns az Auflokk Method Masters Páros Verseny-en.
"A 20. pont azt mondja, hogy:
20. Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia. Kizárólag csaliként használható élőanyag, ennek mennyisége összesen 1/8-os 125 ml (csonti, tűzőszúnyog, giliszta, báb). Ezen felül használhatóak természetes eredetű magvak, pelletek, minibojlik. A csalizó pelletek és minibojlik legnagyobb használható mérete 12 mm.
Szilikon csalik, gumi csaliimitációk használata tilos!"
Kérdés, ez alapján az etetőanyagban lehet-e kukorica, búza, kender forázott/fagyasztott csonti vagy csonti befőtt, vagy nem?
---------------------------------------------
A másik kérdés, a 24-es pont, ami eredetileg így nézett ki:
"24. A megengedett kosárfajták: klasszikus bordás kosár, töltögetős (flat) method kosár (gumizott változata is), hibrid és pellet kosár.
 (Open end kosár nem használható, hiába fut azon keresztül a zsinór!)"
majd módosítva lett erre:
"24. A megengedett kosárfajták: klasszikus bordás kosár, töltögetős (flat) method kosár (gumizott változata is), hibrid és pellet kosár."
Kérdés, ezek alapján pl. a presonnak az in-line pllet, sticky vagy cage kosarai használhatóak-e?
Köszönöm szépen a mielőbbi visszajelzést!
Üdv; G.

7 hozzászólás
schneiderd Dovit Methodozás mesterei 4. verseny nevezői között a rendszer 2-szer rakta a listába Hegyi Gyula sporttársat. (53-54 a sorban). Nevezés időpontja másodpercre ugyanaz, így gondolom a rendszer bakizott egy kicsit.
1 hozzászólás