Rendezvények

 
Délpesti Horgásztó
2018. július 28.
Nevezők: 15
Rendező: Pop Attila
Délpesti Horgásztó
2018. augusztus 05.
Nevezők: 12
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. augusztus 18.
Nevezők: 10
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. július 18 - augusztus 18.
Résztvevők: 0
Rendező: Pop Attila
2018. augusztus 25.
Nevezők: 5
Rendező: Pop Attila
Moby dick horgásztó
2018. szeptember 01.
Nevezők: 0
Rendező: Pop Attila
Préri horgásztó
2018. szeptember 09.
Nevezők: 77
Rendező: Halat.hu
 

Partnereink

 

 

 


Ajánló

 

Galéria és képek

 
 196   0
 
 
 248   0
 
 258   0
 
 
 203   0
 
 216   0
 
 
 240   0
 

Szavazás

 

  Guttyi nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/3 versenyre 11 órája
 
 

Friss hírek

 
Egyéb   2018. január 02.   0 hozzászólás
 

Horváth István, alias Kakas 2017-ben az összes halat.hu oldalon kiírt versenyek összetett bajnoka lett! Ismerjük meg őt kicsit közelebbről!

2017-ben a halat.hu oldalon kiírt összes verseny felvitt eredményei alapján is számoltunk egy bajnokságot, hasonlóan a saját rendezvények sorozatához. Ebbe végül 35 verseny számított bele, melyekre összesen 1072 nevezés érkezett. Hogy összevont eredményről beszélhessünk, minimum 10 rendezvényen kellett indulni, és az eredményekből is a 10 legjobb számított bele automatikusan. Ezek alapján a 2017-es összevont bajnok 2 helyezési pontátlaggal és 408,07 kg fogással Horváth István lett, akit a legtöbben csak Kakasnak szólítanak a parton. 

- Honnan származik a Kakas beceneved?

- Ezt még fater haverjai ragasztották rám, vagyis inkább apámtól örököltem...Annak idején ő volt az öreg Kakas, én meg a kiskakas :)

- Egy szinte kikerülhetetlen kérdés: hogyan csöppentél a horgászat világába? Még gyerekként vagy már felnőtt fejjel?

- Hogyan csöppentem a horgászat világába ? Nem volt nehéz, Csepelen születtem, és a mostani versenypályától kb 300 m-re laktunk. Apámmal sokszor lementünk horgászni, illetve levitt magával, aztán 75-ben kiköltöztünk Szigethalomra, a taksonyi hídtol 3km-re. Így ismét víz közelébe kerültem, ráadásul a szembe szomszédunk volt a szigethalmi vadásztársaság elnöke, rengeteget jártunk az erdőbe télen vadetetőket feltölteni és még vadászatokra is elvittek az öregek, azt hiszem itt a természet szeretete már végleg kialakult bennem.

- Mi a foglalkozásod?

- Foglalkozásomat illetően saját magam főnőke vagyok, fuvarozással foglakozom. Sajnos  pillanatnyilag betegállományban vagyok, úgyhogy időm rengeteg.

- Egészen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottál az amatőr versenyeken, szinte mindig kupával a kezedben végeztél. Mikor, minek a hatására keztél versenyezni?

- Hogy minek a hatására kezdtem el versenyezni? Mindig érdekelt az újdonság, aztán a média segítségével egyre többet kezdtem olvasgatni a method módszerről, főleg interneten nézegettem a videókat. Egyszer az egyik barátommal ücsörögtünk a Préri horgásztavon és felvetette mi lenne, ha kiprobálnánk egy versenyt... Hát legyen! 3-4 éve lehetett, hogy belekóstoltunk az amatőr versenyzésbe, amit nem bántam meg! Az a légkör valami más világ, nagyon tetszett és innetől nem volt megállás: új tavak, új ismerősők, remek horgászokat ismertem meg, akik mindig segítettek!

- Volt-e valami komolyabb finomszerelékes versenytapasztalatod?

- Versenytapasztalatom szinte semmi, csak lépésről-lépésre jutottam előrébb, megtanultam hogy soha nem szabad feladni, sokszor az utolsó 5 perc döntött!

 - Gondolom a horgászat mint hobbi és szenvedély szervesen része az életednek, a versenyzésen kívül milyen módszereit űzöd legszívesebben?

- Igen, szenvedéllyé alakult ki a horgászat, szinte minden hétvégén indultam valamilyen versenyen, olykor hétközben is leszaladtunk a haverokkal az Rsd-re. Ilyenkor a finom úszózás mindig szerepet játszott, volt hogy 1 fenekező bot mellett a nádszélben begumizott spiccbottal aprítottuk a keszeget és bizony volt hogy 8-as harcsát szedtem ki  spiccbottal, aztán lett is harcsapörkölt túroscsúszával...

- Az idei versenyek közül van olyan ami pozitív vagy negatív értelemben biztosan emlékezetes marad számodra?

- Hogy is mondjam, mindkettőben volt részem, de kiemelni nem tudnék egyet sem, igazából mindegyiket élveztem, a hibákból tanultam, a sikerből is, de akárhogy is sikerült már a következő versenyre készültem.

- Mint tudjuk a horgászat de különösen a versenyzés folyamatos megújulást kíván ha jó eredményt szeretnénk elérni, te honnan meríted az ihletet hogy követni tudd a szükséges változásokat?

- A jó eredmények eléréséhez sokat kell gyakorolni, így amikor tehetem a vízen vagyok. Probálgatom a csalikat, etetőanyagokat, amikor nem, akkor pedig internet, hiszen ma már rengeteg segítség van a jó eredmény eléréséhez.

- Ha valaki szeretné elkezdeni az amatőr versenyzést, és tőled kérne tanácsot hogyan, miként fogjon hozzá, mit javasolnál?

- Azt hogy mindenképp probálja meg, pénzt, időt ne sajnálja, tájékozódjon és horgásszon. A kitartás előbb-utóbb mindenképp meghozza az eredményt.

- A horgászaton kívül van még más szabadidős tevékenységed is ?

- Más hobbim nincs, a horgászat kitölti az összes szabadidőmet.

- Te szívesen osztassz meg „versenytitkokat” vagy inkább takargatod őket?

- Sokszor ül mellettem olyan spori, aki megkérdezi mit csinálok hogy nekem jön neki pedig nem...Nem szoktam titkolózni, elmondom, hisz úgyis látja ha pl ragasztott csontival nyomom, akkor meg szerintem fölösleges csak hümmögni...Szóval szoktam segiteni ha tudok, mert nekem is szoktak.

Végezetül: én is hallottam a szomorú hírt ami veletek kapcsolatban történt, olvastam is az indoklást, de bízom benne hogy találtok megoldást! Szerettem a halat.hu versenyeket, például egyszerű és nyomonkövethető volt a nevezés és midig rendben lement a verseny.

- Köszönöm a beszélgetést, még egyszer gratulálok a kiegyensúlyozott és kiváló eredményekhez, és kívánom hogy hasonló legyen a folytatás 2018-ban is!

Emlékeztetőül a 2017-es versenyek összetett eredménylistája:

http://www.halat.hu/versenysorozatok/2017-es-versenyek-sorozata-2017-12-12/eredmenyek/

 

Írás: Balogh Laci, képek: Horváth István archívuma

 

 

 

 
 
 
Most itt vannak
Balogh Laci
szerkesztő
 
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Videók

 

Ajánló

 

Események

 
  Guttyi nevezett a Halat.hu - Dovit Methodozás mesterei 2018/3 versenyre 11 órája
  Németh Bianka nevezett a Women's Only Feeder Challenge versenyre 2 napja
  Szileni nevezett a Feeder Adventures Family Team Challenge versenyre 4 napja
  Szileni nevezett a Women's Only Feeder Challenge versenyre 4 napja
  kedveli a(z) Préri Parádé című blogot. 5 napja
  kedveli a(z) Iskolák közötti... című cikket. 5 napja
  kedveli a(z) Minden verseny számít című cikket. 5 napja
  kedveli a(z) Feeder Adventures... című cikket. 5 napja
  kedveli a(z) Halat.hu-Dovit Methodozás... című cikket. 5 napja
 
 
 
Írok a HALATra
Balogh Laci Felkerültek a Methodozás Mesterei I. fordulójának az eredményei!
0 hozzászólás
Doki Mit gondolhat aki kitesz ide a falra egy versenyhirdetést úgy, hogy egy szót se szól nekünk? Vajon látta az oldalt?
0 hozzászólás
fugitive Tisztelt Szervező Urak! Nagy kérés lenne, hogy aki a Halat.hu oldalon szervez versenyt, az töltse fel legyen szíves az eredményeket is oda? Szinte senki nem teszi meg - pedig jól áttekinthető és nyomon követhető lenne. Főként a sorozatoknál.
1 hozzászólás
Roland Osztermann sziasztok a Mai Mobydick 2. feeder Adventurs super kupa eredmányét hol találom??

3 hozzászólás
Attila Szekszárdi Hévízgyörki KIFOGLAK TÓ!
0 hozzászólás
feederadventures Sziasztok. Sajnos a Feeder Adventures Moby Kupa elmarad ,mert a jég még nem adta meg magát.
Sajnálom,és ne feledjétek a jövő hét már biztosan a versenyekről szól majd !

0 hozzászólás
Olivver Sziasztok!
Tudtok vmit a márc. 10-én megrendezésre kerülő Feeder Adventures versenyről? Elmarad vagy még nem tudni?

4 hozzászólás
László Dobrotka Szerettem volna hozzáadni a zalalövői Borostyán tavat, ahol horgászegyesületünk a Borostyán HE várja szeretettel a horgászokat . A Campingben sátor, lakókocsi elhelyezés lehetősége , kultúrált faházak és étterem állnak a vendégek rendelkezésére. www. zalalovohorgaszto.hupont.hu Dobrotka László 30-4331022

1 hozzászólás
Olivver Sziasztok!
Kérdésem az lenne, h a Moby Nagy Nevelő taván mivel etet a gazda? Tudja vki? Kukorica alapú, vagy halliszt alapú lehet a takarmány?

3 hozzászólás
Bodó György Sziasztok!
Sajnos a Pető intézeti versenyen nem tudok ott lenni, de ha nektek jó és adtok egy bankszámla számot szívesen elutalnám azt az összeget, amit a versenyre szántam.

1 hozzászólás